Actualitate

O călugăriţă în vârstă de 117 ani s-a vindecată de Covid-19

 Lucile Randon, care a luat numele Sora Andre în 1944, urmează să împlinească joi vârsta de 117 ani.

Ea a fost testată pozitiv pe 16 ianuarie şi nu a dezvoltat vreun simptom. Potrivit BBC, ea a declarat presei locale că nici nu a realizat că este contaminată.

A fost izolată de ceilalţi rezidenţi ai azilului din sudul Franţei şi este considerată acum complet vindecată.

Sora Andre, care nu mai vede şi se deplasează cu un scaun rulant, îşi va sărbători ziua de naştere cu un mic grup de rezidenţi ai azilului.

„A fost foarte norocoasă”, a spus David Tavella, purtător de cuvânt al azilului Sainte Catherine Labouré. „Nu m-a întrebat legat de sănătatea ei, ci despre obiceiurile ei. De exemplu, voia să ştie dacă mesele sau programul de somn se vor schimba. Nu a arătat vreo teamă legat de boală. Pe de altă parte, a fost foarte îngrijorată pentru ceilalţi rezidenţi”.

Născută pe 11 februarie 1904, Sora Andre este a doua cea mai vârstnică persoană în viaţă din lume, potrivit listei Gerontology Research Group (GRG).

Întrebată de BFM dacă s-a temut de Covid-19, ea a spus: „Nu, nu mi-a fost frică, pentru că nu îmi era frică să mor. Mă bucur să fiu cu voi, dar mi-aş dori să fiu în altă parte – alături de fratele meu, de bunicul meu şi bunica mea”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *