Eveniment

O carte buna la preturi mici

Cotidianul TIMPUL, Editura LITERA si Intreprinderea MOLDPRESA lanseaza o actiune sociala in premiera in R. Moldova – cel mai important proiect cultural de popularizare a cartii. Daca esti cititor al ziarului TIMPUL, iti poti completa biblioteca personala cu cele mai valoroase colectii de carte in limba romana, la preturi mici si foarte mici. In fiecare vineri, cititorii din Chisinau care cumpara TIMPUL la chioscuri vor putea cumpara si cate o carte, la preturi de cel putin trei ori mai mici decat in librarii.

 

 

Leonid Bujor, ministrul Educatiei

Este una din cele mai frumoase campanii lansate in ultimul timp, care se refera, in linii mari, la cadrele didactice, la elevi si studenti. Pentru ca e vorba de carte. De aceea, eu, in primul rand, in calitate de cetatean, dar si in calitate de ministru, anunt toti cititorii ziarului TIMPUL ca sprijin aceasta campanie.

Intr-adevar, in conditiile economiei de piata, pretul la carte in R. Moldova este destul de mare. Plus la aceasta, cu parere de rau, in anul 2009, din banii bugetari au fost editate doar doua manuale – „Abecedarul” si „Bukvari”-ul. Din motive economice, probabil si politice, altele n-au mai fost editate. Speram ca, pana in 2010, vom edita cel putin patru-cinci manuale scolare in cadrul unui program comun cu reprezentantii Bancii Mondiale in R. Moldova.

De aceea, aceasta initiativa lansata de Cotidianul TIMPUL este una binevenita. Am citit materialul de vinerea trecuta, in care este o adresare inclusiv catre Ministerul Educatiei, si acum examinam in ce masura putem sa ne implicam in realizarea acestui proiect, fiindca a impune pe cineva, astazi, sa procure carte nu avem dreptul nici juridic, dar nici de alt ordin.

Nu exclud ca vom semna si o circulara prin care vom aduce la cunostinta cadrelor didactice, conducatorilor directiilor generale pentru invatamant, tineret si sport din raioane si din municipii propunerea noastra de a sfatui parintii, de a incuraja copiii sa participe la acest proiect, cumparand carti. Cu atat mai mult ca – din cate am inteles -, in fiecare zi de vineri, poate fi procurata, de rand cu ziarul, o carte la un pret redus.Desigur ca voi fi printre primii care vor urma sfatul ziarului TIMPUL.

Boris Focsa, ministrul Culturii

Sunt la curent cu aceasta campanie si noi o vom sustine. Sper ca, in cel mai apropiat timp, poate zilele astea, o sa luam legatura cu dvs. si o sa vedem cum putem interveni si noi. Este salutabila initiativa. Imi dau seama ca probleme privind procurarea cartilor exista nu numai la Chisinau. Este unicul proiect prin intermediul caruia am putea sa ajungem la cititorii nostri din mediul rural. Recunoastem ca, in ultimul timp, nu s-a facut nimic in acest sens. Stim ca „Luminitele” de mult s-au privatizat, din toate societatile pe actiuni au ramas doar trei – in trei raioane – si in cazul acesta noi nu mai ajungem cu cartea la cititor. Pe de alta parte, in achizitia de ultima ora a bibliotecilor nu s-a intreprins nimic sau ceea ce s-a facut este foarte putin. As vrea ca sa ne intalnim si sa discutam ce masuri am putea intreprinde in sustinerea acestui proiect, sa fixam niste actiuni concrete din partea noastra.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *