Cahul

O galerie subterană a fost descoperită la Cahul

Specialiştii presupun că tunelul de peste 20 de metri a fost construit acum o sută de ani sub o casă de jocuri de noroc pentru ostaşii români.

„A fost construită cu scopul de a avea o legătură subterană ferită de ochii lumii, între mai multe clădiri, care ar fi clădirea şi de ce nu a fost finisată construcţia acestei galerii rămâne până ce sub semnul întrebării”, a comunicat arheologul Ion Ciobanu.

În anul 1929 în locul casei de jocuri de noroc a fost construit un teatru. Galeriile subterane însă au fost păstrate. Arheologii susţin că la Cahul mai sunt asemenea galerii.

„Asemenea construcţii trebuie valorificate, ar merita să fie conservate şi puse în valoare corespunzătoatre”, a menționat directorul general al Agenţiei Naţionale Arheologice, Vlad Vornic.

 Teatrul muzical-dramatic „Bogdan Petriceicu Haşdeu” din Cahul a fost fondat în 1987, de către o trupă de absolvenți ai Universității de Arte din Chişinău. Construcţia noului sediu al teatrului a început în februarie curent, graţie unui grant de 800 de mii de euro, oferit de statul român.

Sursa: canal2

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *