Ocupat cu interzicerea unioniștilor, Dodon a uitat geografia. Spre Moscova - călare pe cârtiță

publicat în Actualitate pe 29 Iulie 2017, 07:20

Președintele prorus al Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunțat, miercuri, că va veni în timpul apropiat cu o inițiativă legislativă privind interzicerea activității partidelor care pledează pentru lichidarea statalității Republicii Moldova, referindu-se la formațiunile prounioniste.

În primul rând, amintim cititorilor că Dodon este în funcție de peste 7 luni de zile, rămâne neclar de ce în tot acest timp, președintele n-a interzis încă unionismul. Totuși, prin frecventele sale „ieșiri” mediatice, acesta insistă în continuare să arunce remarci agresive în adresa propriilor cetățeni. Menționăm că toate sondajele recente plasează unioniștii la aproape 1/4 din cetățenii R. Moldova. Dodon a promis că va fi președintele tuturor, dar a fost clar de la bun început că spune minciuni.

Rogozin - umilit în ultimul hal

Vizita lui Rogozin la Chișinău, urma să-i permită lui Dodon să mai facă niște declarații bolnăvicioase, dar care au priză la electoratul său. Din păcate pentru Dodon, Muhametșin și Rogozin - toată presa din regiune a scris altceva - despre cum marele și vajnicul Rogozin ce venea oficial în calitate de „reprezentant special al președintelui rus pentru Transnistria” s-a învârtit ca un titirez prin Ungaria, la sute de kilometri de Chișinău și Tighina. Rămâne un mister cum își va „face meseria” Rogozin, dacă nu va mai putea ajunge aici vreodată. Probabil va lua exemplu de la alți „mari luptători” își va instala și el skype-ul.

Dodon vs Georgrafia

Refuzul României de a-i permite lui Dodon să tranziteze spațiul să aerian, dar și interdicția mai veche impusă de Ucraineni companiilor rusești, ar trebui să-i dea de gândit domnului Președinte. Igor Dodon este „victima” a două forțe - în primul rând, acesta trebuie, întotdeauna să aibă o atitudine slugarnică față de șefii lui ruși, care l-au făcut președinte, după ce i-au dat milioane de euro pentru a câștiga alegerile. Doar așa a putut acesta să umple țara de panouri, dar mai important - să cumpere, metodic, voturi cu 100-200 de lei prin satele sărace din nord și sud. Atitudinea pro-rusească în orice problemă - riscă să-i supere pe vecinii noștri de la est - ucrainenii. A doua forță este electoralul său - nucleul dur - care este românofob și urăște tot ce-i românesc (mai puțin pașaportul cu care călătoresc prin Europa). Dodon este „obligat” să arunce cu noroi în România și în românism pentru a-și menține popularitatea printre votanții săi, dar asta n-are cum să nu-i deranjeze pe „vecinii” noștri - români.

Dodon la Moscova - călare pe cârtiță

Este evident pentru toți că Igor Dodon nu va fi primit de niciunul din cei doi vecini ai R.M. - România și Ucraina. Nici Poroșenko și nici Iohannis nu vor dori să apară în poză cu o slugă rusească. Unica „șansă” de afirmare a lui Dodon este să meargă lunar la Moscova de unde poate promite tot felul de chestii. Ce se va întâmpla, dacă într-o bună zi, Bucureștiul și Kievul îi vor închide spațiul aerian lui Dodon? Pe unde va zbura acesta spre stăpânii săi din Moscova? S-ar părea că nu-i va rămâne altceva decât să caute o cârtiță, s-o încalece și să sape un „tunel” până „acasă” - în anticamera Kremlinului.Departamentul analize porcine, în exclusivitate pentru TIMPUL