Social

Omorta de tatal copiilor ei

O femeie a fost omorata de tatal copiilor ei in timpul unei certi familiale. Tragedia s-a produs marti seara in sectorul Botanica al capitalei. Potrivit politiei, sotii, de 40 si 36 de ani, locuiau impreuna cu doi baieti, de 15 si 7 ani, la caminul Colegiului de muzica „Stefan Neaga”, situat pe str. Hristo Botev. Sotii lucrau intr-un magazin privat. Seara, s-au intors impreuna de la serviciu, iar in jurul orei 21.30 au iesit afara, de unde s-au auzit strigate. Conflictul familial a degenerat in violenta. Barbatul a implantat de mai multe ori cutitul in cutia toracica si in fata sotiei. Femeia a murit pe loc.

Potrivit statisticii multianuale a politiei, omorurile, tentativele de omor, vatamarile corporale grave si mai putin grave, comise in sanul familiei, reprezinta circa 20 la suta din numarul total al crimelor inregistrate in tara. De la inceputul anului, in RM au fost inregistrate 11 cazuri de omucidere, zece dintre care au fost descoperite.

 

Nivelul de instruire al tinerilor, influentat de cel al parintilor

Nivelul de instruire al tinerilor este influentat de cel al parintilor, potrivit studiului „Intrarea tinerilor pe piata muncii”, realizat de Biroul National de Statistica (BNS) in al doilea trimestru din 2009. Potrivit BNS, acest lucru este demonstrat de un coeficient, numit gamma, utilizat pentru a vedea in ce masura nivelul de instruire al tinerilor de 15-34 ani, care au parasit sistemul educational, corespunde cu cel al parintilor. Astfel, nivelul maxim de instruire pe care l-a atins un tanar a depins in proportie de 67% de nivelul maxim atins de tatal sau sau in proportie de 69% de nivelul maxim atins de mama sa. In acelasi timp, nivelul de instruire al tatalui are o influenta mai mare asupra nivelului de instruire al fiului decat al fiicei (70% fata de 64%), iar cel al mamei il influenteaza mai mult pe cel al fiicei (71 fata de 68%).

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *