Atitudini

Rusia va opri gazul către Ucraina și Moldova. Transnistria – cancerul de pe trupul Moldovei se va prăbuși

Câteva previziuni gazo-geopolitice.

Putin va tăia, desigur, gazoductul la intrarea în Ucraina și, prin urmare, și în Moldova… Dar asta – o, necazuri! – înseamnă că fără gaz vor rămâne separatiștii transnistreni, care și-au construit întreaga existență pe gazul gratuit din Rusia. Fără gazul rusesc, această mândră entitate canceroasă de pe trupul Moldovei se va prăbuși pur și simplu.

…Și mai înseamnă că vasalul lui Putin, tovarășul Orban, ar putea rămâne fără gaz. Există provizii din sud, dar vor fi suficiente? Iar Viktor a lucrat cu atâta fidelitate pentru Kremlin, sperând să fie singurul care a rămas cu o ofertă ieftină.

Dar oare Orban nu știa cum pe câmpul de luptă rușii întruchipează în practică sloganul “nu-i abandonăm pe ai noștri”? La urma urmei, dacă a făcut-o, a crezut că ar fi fost diferit cu “ai lor” politici?

Pe scurt, ne așteaptă o perioadă foarte interesantă. Foarte. Dar și foarte dificil.

Dar o dungă de lumină va veni. Și pentru că ne-am pregătit pentru cel întunecat, vom fi incomparabil mai puternici după aceea. Dar prietenii internaționali ai lui Putin care se bazează pe invincibilitatea acesteia s-ar putea să se confrunte cu probleme reale.

Sursa: Sergei Sidorenko

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *