OPINIE. Va accepta diaspora să plece dintr-o lume normală, în schimbul la o mie de euro? Proiectul Maiei Sandu - criticat

publicat în Actualitate pe 18 Iunie 2021, 09:27

 

Maia Sandu a propus adoptarea unei legi conform căreia diaspora se poate muta înapoi acasă și poată trece prin vamă în condiții preferențiale. De exemplu, o mașină obișnuită poate fi importată gratuit, iar o mașină puternică la 50%. Sincer să fiu, nici nu știu cum să comentez acest lucru.

Aceasta este oporcărie atât de mare, încât nici Dodon nu a venit cu astfel de idei. Ar fi interesant pentru mine să mă uit la consultantul care a venit cu conceptul de segregare a propriilor cetățeni după locul de reședință și statutul de migrație în depdendență de preferințe tarifare.

De fapt, aceasta este împărțirea societății în partea sa privilegiată - oameni care nu au plătit nici un impozit direct aici, dar nu permit pensionarilor să moară de foame și plebe - cei care nu permit tuturor celorlalți să moară.

Cu toate acestea, altceva este de-a dreptul ridicol - încercarea de a atrage oamenii din lumea normală într-o grădină zoologică medievală cu maimuțe degenerate în schimbul a o mie de euro economisiți.

Andrei Baștanik