Opinii și Editoriale

Dodon și ȘOR trebuie să se retragă din politică, dacă vor să dea jos PAS-ul

Partidul Șor va elabora și va înregistra în Parlament un proiect de lege ce prevede „sistarea oricăror procese integraționiste” în Republica Moldova, precum aderarea la Uniunea Europeană și NATO. Anunțul a fost făcut de deputatul fugar, Ilan Șor, potrivit căruia R. Moldova noastră ar avea nevoie de „neutralitate totală, clară și fără compromis”.

Continuarea cursului de integrare europeană ne duce pe calea sărăciei și a războiului. În circumstanțele geopolitice dificile, nu avem dreptul să expunem riscului viața cetățenilor noștri. Situația financiară deja a fost afectată și deteriorată într-un mod extrem de grav. Tocmai de aceea, vom elabora și vom prezenta în forul legislativ, proiectul de lege privind sistarea oricăror procese integraționiste – europene, NATO”, a spus Ilan Șor.

Vremuri NEbune?

Chiar dacă majoritatea presei pro-PAS încearcă cu disperare să proiecteze o imagine favorabilă guvernării, în viața de zi cu zi lucrurile nu arată deloc roz. E doar o problema de timp ca bula creată de PAS și Maia Sandu să se spargă.

Dacă vă uitați obiectiv, la aproape 2 ani după ce au câștigat întreaga putere din R. Moldova (Parlament, Guvern și Președinție) PAS nu poate arăta niciun domeniu care a fost reformat. Numiți o instituție a statului despre care se poate spune că da, uite aici, PAS chiar au reformat și schimbat radical lucrurile.

Având în vedere degradarea evidentă a nivelului de viață, opoziția ar trebui să avanseze considerabil în preferințele cetățenilor, dar nu se întâmplă asta.

Chiar dacă pare paradoxal, dar anume PAS și Maia Sandu au tot interesul ca Șor să existe, să facă proteste și să fie cât mai vizibil, anume de asta toată presa controlată de PAS, prezintă în detalii tot ce face ȘOR.

Planul pentru viitoarele alegeri ale PAS este foarte simplu. Când vor fi criticați, pe bună dreptate, că n-au realizat nicio reformă, în niciun domeniu, replica lor va fi – Vreți să vină ȘOR sau Dodon sau Putin la putere?

Întrega construcție „ideologică” a Maiei Sandu se bazeză pe contrastrul dintre imaginea de sfânt și cea de criminal. Dacă mâine, ca prin minunte, ar dispărea toți corupții din R. Moldova, contrastul va dispărea și el.

Dacă Dodon sau ȘOR, chiar vor să o dea jos pe Maia Sandu, ei trebuie să se retragă din politică și permită ca societatea în mod natural să formeze o opoziție față de regimul actual. Cât timp vectorii principali de imagine a opoziție sunt politicieni corupți sau fugari, PAS nu are niciun obstacol real să câștige toate alegerile următoare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

comentarii

  1. Dar cu PSRM ce te faci ? Zinaida tot de la Kremlin e finantata. Partidul Shor e folosit ca pivot paratrasnet iar PSRM ca varianta de echilibru si intelepciune. Lucrurile murdare sunt la Shor, valorile perene pozitive la socialisti care de fapt numai socialisti nu sunt, de fapt niste escroci bogati pe care nu ii doare gura sa promita caini cu covrigi in coada adica prosperitate fara munca.

  2. PAS venind la guvernare tocmai a nimerit în perioada pandemii, o perioadă de stagnare post covid.După s-a început războiul început de Rusia contra Ucrainei.Care din nou a provocat o inflație de ne mai văzut de circa 37% mai mare de cît în Ucraina. În lanț sau majorat prețurile la carburanți și gaze. Plus problemele cu reforma în justiție și încă multe altele. Nu cred că careva alt guvern era să se descurce mai bine. Nu vrea săi laud pe PAS, dar dacă la guvernare era să fie un alt partid pro rus atunci era să fie și mai grav cu inflația,cetățenii noștri erau să lupte în Donbas,Ucraina era să bloceze mărfurile în porturile sale și multe alte blocaje. Așcă trebue să fim muțumiți că e așa.

  3. Andrei Popa cel Voinic, la ce reforme de domeniu mai visati, frate? Reforme de dragul reformelor, perioade de tranzitie, restructurari….lumea pleaca din gara nu din cauza lor, ci din lipsa de STABILITATE ca restul le aveti mai pe toate. Lipseste doar spirtul nemtesc…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *