Moldova

Patrioții moldoveni care luptă cu fascismul rusesc în Ucraina, avertizează oamenii să nu participe la mitingurile lui Șor și PSRM: „Sunt organizate de Moscova” (video)

Un grup de patrioți moldoveni implicați în războiul Rusiei în Ucraina de către Legiunea străină ucraineană au făcut apel la protestatarii politicienilor fugari Ilan Șor și Gheorghe Cavcaliuc și la partidul PSRM. Aceștia au îndemnat să nu participe la mitinguri, care, potrivit patrioților moldoveni, sunt controlate de “mâna Moscovei”. Separat, aceștia s-au adresat veteranilor din conflictul transnistrean.

Într-un mesaj video publicat de TV8, patrioții moldoveni se referă la veteranii autoproclamați care cheamă la proteste. În acest context, este menționat Vasilie Severin, primul comandant al batalionului Fulger, cunoscut ca fiind un veteran al mai multor conflicte armate, inclusiv al celui transnistrean. La sfârșitul lunii octombrie, Severin, împreună cu alți veterani ai Ministerului de Interne și ai armatei, a criticat guvernul moldovean și a susținut protestele deputatului fugar Ilan Șor.

“Vrem să vă reamintim că ei nu au luptat în 1992, noi am fost acolo și știm foarte bine ce s-a întâmplat <…> aici sunt 300 de moldoveni. Țineți minte că ne vom întoarce“, a declarat militarul moldovean în Ucraina.

VIDEO INTEGRAL AICI

“După cum spunea tovarășul și prietenul nostru de luptă, aici suntem 200-300 de moldoveni, dar în spatele nostru este o legiune internațională cu undeva între 22-25 de mii de soldați bine pregătiți și profesioniști. Și atunci susținătorii lui Șor, Dodon, Cavcaluc și toată această companie vor dori să meargă la pușcărie, dar credeți-mă, nu veți avea o asemenea șansă. Ne adresăm prietenilor noștri care pun la cale diferite proiecte. Oameni buni, nu cedați la manipulările acestor hoți”, se arată în apel.

Patrioții moldoveni care luptă cu fascismul rusesc în Ucraina au făcut apel și la veteranii războiului din Afganistan: “Păstrați-vă calmul și gândiți înainte de a acționa. Suntem aici acum cu un motiv – este datoria noastră militară”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Moldoveni fiti barbati ! Urmaritii pe tradatorii platiti de Shor si Moskova – trebuiesc executati fara nicio ezitare ! Tradatorii din r. Moldova sint autorii sau complicii uciderii a sute de mii de moldoveni de catre rusi , din 1940 si pina dupa 1992 ! Nu trebuie scapati nici tradatorii Voronin si Dodon !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *