Afaceri

Planul de 100 de milioane de euro. Nemţii sunt gata să contribuie la reindustrializarea Moldovei

 Aceasta presupune construcția în Republica Moldova a 10 platforme industriale, similare celor de la Zona Economică Liberă Bălți, în alte 10 raioane, în valoare totală de 100 milioane de euro.

Potrivit unui comunicat de presă al ZEL Bălți, în perioada 14-16 martie, administratorul Marin Ciobanu, a efectuat o vizită oficială în orașul Berlin, Germania, în cadrul căreia a reușit să pună bazele unei colaborări economice cu nemții.

Administratorul ZEL Bălți a purtat discuții cu preşedintele Comisiei pentru afaceri europene a Bundestag-ului german, Gunther Krichbaum, membru al comisiei pentru politica externă și a comisiei pentru cooperare dezvoltare economică, cu Manfred Grund, președintele Forumului Germano-Moldav, deputat din partea SPD, cu Doctor Fritz Felgentreu, precum și cu fostul Secretar a Ministerului Apărării, deputat în Bundestag, Prof. Dr. Pflueger.

„Partea germană a ținut să sublinieze că, dacă situația din sistemul bancar moldovenesc nu se va regla, iar problema miliardului”nu va fi soluționată atunci „Guvernul Republicii Moldova nu va primi niciun euro”.

Zona Economică Liberă „Bălți” a fost lansată la 26 mai 2010, pentru o perioadă de 25 ani și reprezintă a șaptea zonă economică liberă din Moldova. Actualmente 48 de companii rezidente activează în cadrul ZEL, salariul mediu oferit angajaților fiind de circa 6.760 de lei, iar contribuțiile la bugetul de stat – peste 80 milioane de lei.

Sursa: mold-street.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *