Actualitate

Preşedintele SUA împlineşte astăzi 52 de ani: Cum îşi petrece ziua de naştere Barack Obama

Potrivit Fox News, Obama a părăsit Casa Albă sâmbătă la ora 8.00 (15.00, ora României), relativ devreme, mergând la Baza aeriană Andrews din Maryland. Acolo a jucat golf, după care a fost dus cu elicopterul la reşedinţa de la Camp David, situată tot în Maryland, la 100 de kilometri nord-vest de Washington, DC, în Munţii Catoctin.

Înainte de a pleca de la Casa Albă, consilierii prezidenţiali i-au transmis cele mai noi informaţii despre potenţialul complot organizat de reţeaua teroristă Al-Qaida, situaţie pe fondul căreia Washingtonul a emis o avertizare de călătorie la nivel global şi a închis, duminică, 21 de misiuni diplomatice din Orientul Mijlociu.

Casa Albă a precizat că preşedintele a jucat patru runde de golf cu prieteni din Hawaii şi din Chicago, precum şi cu unii angajaţi de la Preşedinţie. Printre prieteni s-au numărat Bobby Titcomb, Mike Ramos, Marty Nesbitt şi Eric Whitaker. Angajaţii invitaţi au fost Marvin Nicholson, bucătarul Sam Kass şi Reggie Love, fost consilier pe probleme politice.

Din cauza numărului limitat de locuri, doar câştigătorii de la golf – Love, Kass şi alţi doi jucători – au putut pleca alături de Obama, spre Camp David, cu elicopterul prezidenţial. Cei care au pierdut partida au mers cu maşinile. Michelle Obama s-a deplasat direct de la Washington, în mod separat, la Camp David.

Casa Albă nu a oferit prea multe detalii despre modul în care Obama îşi va sărbători ziua de naştere, sâmbătă seara şi duminică, însă mesajele de felicitare nu au întârziat. Democraţii din Camera Reprezentanţilor i-au oferit preşedintelui un tort acum două zile, iar membri ai organizaţiei de tineret a Legiunii Americane l-au vizitat la Casa Albă şi i-au cântat "La Mulţi Ani!".

Sursa: AFP 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *