Justiție

Procurorul general interimar, Dumitru Robu, investigat de foștii colegi de la PA

Procuratura Anticorupţie (PA) a început a examina plângerile semnate de ex-directorul companiei de stat MoldATSA, Sorin Stati, şi fostul primar de Chişinău, Dorin Chirtoacă, în care sunt invocate pretinse ilegalităţi comise de procurorul general interimar interimar, Dumitru Robu, scrie Anticoruptie.md.

Ulteriror, procurora anticorupţie, Nadejda Busuioc, desemnată de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP), care trebuie să examineze plângerile a fost rechemată din concediu.

„A trebuit să-mi întrerup vacanţa, a fost ordinul şefului interimar al Procuraturii Anticorupţie. Eu deja investighez. La final, voi lua o decizie conform legii”, a declarat Nadejda Busuioc.

Vă amintim că Dorin Chirtoacă îl acuză pe Dumitru Robu că, în luna iulie 2017, ar fi emis o ordonanță de disjungere a dosarului parcărilor cu plată „prin care s-a manipulat probatoriul și s-au prezentat selectiv materiale în instanța de judecată”, fapt ce, potrivit lui Chirtoacă, a dus la suspendarea sa „ilegală și abuzivă” din funcția de primar al municipiului Chișinău.

Totodată, Sorin Stați l-a denunţat pe Robu că în perioada februarie – decembrie 2011 a mușamalizat cazul unui agent economic, care s-ar fi conectat clandestin la o sursă de energie electrică ce aparținea întreprinderii. 

Ex-procurora anticorupţie, Mirandolina Suşiţcaia, s-a plâns pe Robu la Consiliul Superior al Procurorilor pentru imixtiune în înfăptuirea justiției și persecutare. Ea este nemulţumită că a fost înlăturată de la gestionarea dosarelor Laundromat şi Platon şi transferată de la Procuratura Anticorupţie (PA). Ulterior, examinarea plângerii Mirandolinei Suşiţcaia a fost amânată.

Până a fi desemnat să asigure interimatul funcţiei de procuror general, în octombrie 2021, Dumitru Robu a lucrat în Procuratura Anticorupţie (PA).

Sursa: Anticoruptie.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *