Politică

PSRM se smiorcăie după ce Voronin l-a numit pe Dodon „prostituată politică”

Partidul Socialiștilor a emis un comunicat de presă prin care își exprimă nedumerirea „față de atacul public al PCRM asupra Socialiștilor și a lui Igor Dodon”. Și asta după ce, într-un articol publicat pe pagina web a PCRM, Dodon este numit „prostituată politică care a cutreierat toate paturile parlamentare”.

Replicile acide între cele două componente ale blocului parlamentar au început după ce președintele de onoare al PSRM, Igor Dodon, a declarat că „Voronin nu ar fi în Parlament” dacă el ar fi fost de acord ca socialiștii să formeze un bloc cu comuniștii.

„Cine are memorie scurtă este Dodon. Din oarecare motiv, i-a scăpat din minte că toate necazurile din Moldova cu care s-a confruntat țara în ultimii zece ani au început cu el, odată cu trădarea sa”, se spune în articolul care are ca sursă portalul comunist.md.

PCRM îi amintește lui Dodon și de celebrul „culioc” și susține că de fapt el i-a implorat pe comuniști să formeze un bloc politic cu socialiștii.

„Dragostea de putere și bani l-a transformat pe Dodon într-o prostituată politică care cutreiera toate paturile parlamentare – de la Sandu la Filip și Șor. Iar onorariile pe care Dodon a preferat să le primească în pungi au ajuns în gura lumii. A înțeles că după istoria „culiocului” puțini îl vor vota pe el și pe partidul lui. Noi, comuniștii, și personal Voronin am devenit o husă pentru Dodon, o spălătorie, care i-a spălat într-o oarecare măsură imaginea de trădător și de iubitor de pungi. Dar nimeni nu-i poate spăla conștiința rea. Afirmațiile sale mincinoase să cadă asupra lui cu o altă pată de neșters”, se mai arată în articol.

De cealaltă parte, Partidul Socialiștilor a emis, astăzi, un comunicat în care anunță că va iniția o ședință a blocului, la care va cere explicațiile de rigoare.

„Cu certitudine acest lucru este nepotrivit, mai ales în perioada dificilă prin care trece astăzi țara și opoziția, inclusiv socialiștii. Este inoportun și dezonorant să lovești în spate un partener cu care ai dat mâna, ai mers în luptă și ai ajuns în Parlament. Astfel de declarații, pline de egoism și manipulare, sunt fără îndoială în detrimentul opoziției parlamentare și dezorientează alegătorii blocului. Da. În spatele Blocului parlamentar al Socialiștilor și Comuniștilor sunt alegători, este o platformă comună și sunt promisiuni. Cuvântul dat trebuie respectat, la fel cum trebuie respectați alegătorii și partenerii. Chiar și de Vladimir Voronin”, se spune în comunicat.

Până atunci, PSRM anunță că se va abține de la comentarii și presupuneri despre adevăratele motive ce stau în spatele acestui atac.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *