Actualitate

Putin va prelua Transnistria? Arestovici izbucnește în râs: „Care Transnistrie, despre ce vorbiți? Rușii nu pot ocupa măcar un grajd”

Pericol pentru ca trupele lui Putin să încerce preluarea Transnistriei nu există, susține Alexei Arestovici, consilierul liderului de la Kiev. Oficialul a făcut declarațiile în cadrul unei emisiuni difuzate la postul național de televiziune.

De asemenea, el a făcut referire la luptele din regiunea Donețk. Arestovici a izbucnit în râs când a auzit întrebarea, menționând că rușii nu au putut prelua orașe din Donețk și le-au ocupat doar pentru că trupele subordonate Kievului s-au retras.

„Armata rusă este o adunătura de clovni care nu înțelege nimic în domeniul militar. Dacă luptau cu o ramată europeană, pierdeau într-o săptămână, cu tot cu Calibru (n. red.: tip de rachete) și cu tot cu armele lor nucleare. Noi o să îi facem praf timp de un an și o să sperie nepoții cu acest război. Care Transnistrie, despre ce vorbiți?”, a mai declarat Arestovici.

De la începutul războiului trupelor ruse în Ucraina, au existat mai multe prognoze precum că Putin vrea să preia controlul asupra Mării Negre. Se estima că după ocuparea Odesei, Kremlinul va crea coridor între regiunile anexate din țara vecină și zona separatistă din Republica Moldova.

Deși Kievul, Chișinăul și Tiraspolul au negat luni la rând vehement pretinsul pericol, în cadrul unor declarații de presă făcute la București, Maia Sandu afirma că autoritățile se pregătesc chiar și de cele mai pesimiste scenarii. Potrivit ei, în cazul unui eventual atac, Republica Moldova „va cere ajutor”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Corect. De ce ai ocupa militar o regiune deja controlata de rusi in care au și trupe de ‘menținerea pacii’.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *