Unirea

R. Moldova e tot mai aproape de unire! Sondaj – Mai mult cetățeni sunt PENTRU unire, decât cei care se împotrivesc

Numărul cetățenilor Republicii Moldova care se află în RM care ar vota pentru unirea cu România a trecut deja de 42 la sută. Datele au fost prezentate în cadrul ediției a III-a a barometrului socio-politic al Republicii Moldova „Provocări interne și incertitudini externe”. 

Această cercetare a fost realizată de către CBS-Reseasch, la comanda Institutului pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS ) „Viitorul” din R. Moldova, Centrului de Cercetări Sociologice L.A.R.I.C.S din România și a Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I.C. Brătianu”.

Respectiv conform barometrului, dacă duminica viitoare ar fi organizat un referendum pentru unirea R. Moldova cu România, 42,5% din respondenții care au o opțiune de vot s-ar pronunța „pentru”, iar din toți respondenții doar 35 la sută ar vota în favoarea acestui deziderat. Numărul unioniștilor a crescut constant din 2010.

Respondenții au mai indicat că în cazul în care R. Moldova s-ar afla într-o situație similară cu cea în care se găsește Ucraina în raport cu Federația Rusă ajutor militar ar veni în mod prioritar din România – 20,8%, UE – 16,5%, SUA – 13,5%, NATO – 10,5%, Rusia (!) – 3,5% etc.

Mai mult, în cazul unui referendum de aderare a R. Moldova la NATO, 29,1% din cetățeni ar vota „pentru”, după ce în 2016 numărul acestora era de doar 11%.

Barometrul a fost realizat pe un eșantion de 1015 respondenți. Marja de eroare este de +/-3%.

Este important de reținut că în cadrul sondajului nu au fost intervievați cetățenii R. Moldova care locuiesc în Diaspora, sau în România!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Alo maldova mai ușor cu pianul pi scări bre. Undi videți voi uniri??? Voi suntiți în csi bre șî vi-i tari ghini așa după cum reacționează paliticienii voștri în frunti cu prîșidinta șî cu „prim-ministra”. În același referendum voi susțineți în procent de 9% (locul 3 statistic) că rassia vă ajută tare mult. Păi dacă rassia se străduiești așa di tari di ci sî ni mai băgăm noi în seamî sî vă dăm curent, gaz, păcură și alte alea???

    1. Nu ești sănătos la cap, ar trebui să te duci la psihiatru! Atâta ură împotriva moldovenilor! Cel puțin, nu oameni ca tine vor face Unirea! Avem mulți cu mintea trează, care luptă pentru idealul Unirii. Iar tu continuă să hamăi…

      1. Te rog frumos enumeră zece politicieni din arcul guvernamental care militaează pentru unire. A, nu poți? Enumeră atunci berem cinci….
        În rest treaba cu mângâiatul pe cap și voi să continuați curvăsăria cu rușii nu își are sensul.

        1. Sincer, nu stiu politruci sa doreasca Unire. In schimb stiu cel putin 10 milioane romani din st./dr. Prutului care vor Unire. O sa incep eu sa numar si tu o sa continui.
          romanul1, romanul2, romanu3, romanul4, romanul5,……………………………

        2. Politicieni care să dorească Unirea nu avem, că sunt curve…eu am în vedere cetățeni care doresc Unirea, sunt destul de mulți! Și așa zișii lideri ai partidelor unioniste de la noi sunt compromiși, cum s-ar zice, lupi în blană de oaie.

  2. Poate, poate la PASTELE CALULUI – cu aceasta viteza – vom avea sansa de majoritate in eventualitatea unui referendum.
    Cu un canal TVR + doua MD si acele calice, vai de capul lor si o multime de canale TV rusesti (vedeti grila operatorilor), dar si cele 10 canale TV digital oferite proaspat, inseamna sa visati cu ochii deschisi, trebuie sa fii naiv sa invoci si sa oferi in aceste conditii sperante goale moldovenilor.
    Unitatile comerciale, sociale/publcul edte tratat in in limba rusa.
    Bombardat la fiecare pas esti de publicitatea TV, stradala Scoala, coledjiul, universitatea si a. cu predare in rusa mentin aceasta stare. Putin ce s-a schimbat.
    Lumea, in realitae, e cea modelata de politic…..

  3. Mai bine sa-si restabileasca controlul asupra intregului teritoriu, in special Transnistria dar si Gagauzeria si sa-si faca curat prin casa adica sa scape dw agentii FSB si NKDV infiltrati prin tot felyl de institutii, inclusiv in Parlament.
    Poate ai la Presedintie ar mai trebui varuit proaspat si renuntat la o neutralitate nerecunoscuta de rusi care pastreaza trupe pe teritoriul RM.
    S-apoi o-m vedea

  4. Cine ne-a despartit, acea ne vor uni. daca Romania e incapabila sa-si reintregeasca teritoriile, cu tot souil de kgbisti in conducerea ei. Ce poti sa ceri de la rep. Moldova, daca timp de 70 de ani a fost nimicita cultura si tot cei Romanesc…

    1. „Cine ne-a despartit, acea ne vor uni”. Seriosss??? Tu chiar crezi ce spui? Ți se pare că rassia face acte de caritate?
      De asemenea educația sovieto-moscălească a maldavanului e un impediment enorm în calea unirii. De fapt nu știu zău câți mai au oarece sentimente de apartenență la neamul românesc.

      1. BUREBISTA, el avea în vedere că răul pe care îl fac rușii ne vor apropia. Dar da, sunt mulți cu creierii spălați și nostalgici după URSS. Dar cumva o s-o rezolvăm și pe asta.

        1. 👍
          Să dea Dumnezeu să se poată convinge cetățenii RM de adevăr și de beneficiile reale (precum și de asperitățile/greutățile inerente) ce vor apărea datorită Unirii. Să fie convinși că beneficiile imediate vor fi, dar continuarea va reprezenta multă, multă muncă. Este nevoie de Demnitate, Curaj și Determinare pentru a izbândi în realizarea aceasta măreață a Neamului Românesc.

  5. Desteaptate Romane ! Acum ori niciodata, cartile is miinele noastre , facem reintregirea tarii pentru ca copii si nepotii nostri sa aiba un viitor mai bun…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *