Lumea

Răspândită în special în rândul homosexualilor, variola maimuței determină orașul San Francisco să declare stare de urgență

Oficialii din San Francisco au declarat joi stare de urgență în domeniul sănătății publice, ca răspuns la răspândirea tot mai mare a cazurilor de variolă a maimuței în oraș, potrivit San Francisco Chronicle.

Declarația îi permite primarului London Breed și altor oficiali ai orașului să mobilizeze resurse și personal pentru a face față epidemiei de variola maimuței care se intensifică. Începând de joi, a declarat primarul, în oraș au fost înregistrate 281 de persoane infectate cu variolă de maimuță. Oficialii din domeniul sănătății au declarat că anticipează că această cifră va crește în următoarele zile și săptămâni, informează Mediafax.

Evoluția rapidă a bolii în San Francisco s-a ciocnit cu o penurie de vaccinuri. Până în prezent, oficialii orașului au declarat că au primit aproximativ 8.200 de doze de vaccin Jynneos, care este destinat să prevină variola maimuței și variola clasică la adulți.

„Vrem să avem flexibilitatea de a ne putea folosi resursele pentru a servi cât mai bine publicul și a proteja sănătatea. Dorim, de asemenea, să ne afirmăm angajamentul față de sănătatea comunităților LGBTQ din San Francisco, așa cum am făcut întotdeauna în mod istoric ca oraș”, a declarat joi Susan Philip, ofițerul de sănătate din San Francisco.

Philip a subliniat că nu intenționează să solicite închideri sau restricții, o poziție care distinge această măsură de ordinele sanitare emise pe parcursul pandemiei COVID-19.

„Poate mai îngrijorător decât numărul mare de infecții a fost traiectoria, care continuă să crească. Dacă ar exista o altă comunitate care a fost afectată în mod disproporționat de variola maimuței în modul în care a fost afectată comunitatea homosexuală, întreaga țară ar fi revoltată”, a mai spus Philip în timpul unei conferințe de presă.

Cu numărul actual de cazuri, San Francisco și Los Angeles par a fi cele două focare cele mai îngrijorătoare ale epidemiei de variola maimuței din California.

Declararea stării de urgență permite orașului să acceseze fonduri de la stat și de la guvernul federal rezervate pentru situații de urgență și să sensibilizeze publicul larg cu privire la epidemie. Starea de urgență va intra în vigoare luni, au stabilit oficialii orașului.

Deși variola maimuței nu este o boală nouă, cazurile au explodat în mai multe țări deodată. San Francisco a raportat primul caz pe 3 iunie, iar numărul infecțiilor a crescut rapid, ceea ce a provocat îngrijorare în rândul oficialilor din domeniul sănătății care încearcă încă să gestioneze pandemia COVID-19.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *