Ultima oră

Răspunsul lui Andrei Năstase la oferta Maiei Sandu: liste fără sondaje

Aproape tot mesajul este o odă propriului partid și meritelor atribuite sie. Abia spre final, Năstase bagă în seamă răspunsul celor de la PAS, dar nu scapă ocazia să se poziționeze în față.

”Oferta noastră către PAS datează cu 11 octombrie 2016. A fost reiterată în câteva rânduri pe parcursul anului ce s-a scurs de atunci, fiind orientată spre eficientizarea eforturilor comune, maximizarea rezultatelor în alegeri, realizate prin unitatea, reciprocitatea și paritatea celor două partide”, scrie liderul Platformei DA.

Năstase abordează, ca printre altele, principalul mesaj din răspunsul PAS – că listele electorale vor fi formate în baza unei evaluări făcute de societatea civilă ”pentru a se asigura că pe listă vor fi incluşi cei mai potriviţi şi integri candidaţi” și își tradează frustrările și umilința din precedenta campanie, când a fost lăsat în umbra Maiei Sandu.

”Decizia cu privire la modul de participare sau neparticipare la următoarele alegeri parlamentare nu mai poate fi bazată pe sondaje, amânată aidoma celei cu privire la participarea cu un candidat comun în prezidențialele din 2016 și trebuie să fie parte a unui efort și agendă comune de lungă durată, nu ocazională, cuprinzând următoarele cicluri parlamentar, local și prezidențial”, scrie Năstase.

Năstase nu poate uita nici de cel mai recent sondaj realizat de ”societatea civilă”, mai ales că a fost deja ”coborât” sub pragul electoral de către partenerii Maiei Sandu, care l-au creditat cu 1% rating.

Este vorba despre aceeași societate civilă care, potrivit unui adjunct al lui Năstase, Alexandru Slusari, ar fi trucat sondajele din toamna anului trecut și nu l-a lăsat pe Andrei Năstase să devină candidat unic al opoziției la alegerile prezidențiale.
Aceasta
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *