Reacția Air Moldova la scrisoare anonimă: Ce pilot ar risca să piloteze un avion cu defect?

publicat în Actualitate pe 20 Iulie 2017, 18:20

Air Moldova respinge acuzațiile aduse în scrisoare a unui grup de angajați ai companiei, adresată conducerii țării. Scrisoare respectivă a fost expediată la adresa mai multor instituții mass-media, care imediat a fost tirajată. Reprezentanții companiei califică scrisoarea respectivă drept un atac la adresa directorului companiei, Iulian Scorpan, care este un bun manager, fapt confirmat și prin veniturile acumulate de Air Moldova în ultimul an.

Reprezentanții Air Moldova se întreabă: „cum directorul general al companiei, Iulian Scorpan, ar putea da indicații ca aeronavele să zboare cu defecțiuni, dacă chiar el pilotează regulat avioanele companiei pe diferite curse?”.

„Neregulile menționate în scrisoarea respectivă nu sunt veridice, sunt minciuni. Cum vă imaginați că directorul general al companiei ar putea da astfel de indicații, dacă chiar el pilotează regulat aeronavele Air Moldova pe diferite curse? Sunt acuzații nefondate, care au scopul de al defăima pe dl Iulian Scorpan”, a declarat ofițerul de presă al Air Moldova, Dumitru Niculăiță, pentru RepublikaNEWS.
Niculăiță confirmă că Aeronava de tip Embraer 190 (ER-ECB), care în data de 9 iulie a efectuat cursa 9U885 Chișinău – Verona, se află și astăzi pe aeroportul din Verona din motiv că ar avea nevoie de un alt motor, dar neagă informația precum că motorul acesteia s-ar fi defectat în timpul zborului, așa cum se spune în așa-zisa scrisoare.

„Este adevărat că aeronava dată se află încă la Verona, fiindcă se caută un alt motor, dar nu este adevărat că motorul acesteia s-a defectat în timpul zborului. Neregulile la motor au fost depistate după efectuarea zborului. Respectiv, aeronava a fost oprită pentru a nu pune în pericol viața pasagerilor. Și nu va decola de acolo până când problema nu va fi rezolvată”, adaugă Niculăiță.
Reprezentanții Air Moldova dau asigurări că fiecare aeronavă este verificată minuțios înainte de zbor, iar viața pasagerilor nu este pusă în pericol.

„Verificările sunt riguroase, conform prevederilor și standardelor internaționale. Nu sunt admise încălcări sau careva probleme”, adaugă Niculiță.
Acesta spune că datorită eforturilor depuse de Iulian Scorpan și întreaga conducere, Air Moldova a înregistrat anul trecut venituri de nouă milioane de lei. Și asta, la un an după ce în 2015, compania a avut pierderi de 227 de milioane de lei.

„Faptul că autorii scrisorii nu și-au publicat numele confirmă scopul acesteia de a-l denigra pe directorul companiei care, datorită eforturilor depuse, în 2016 a reușit să pună Air Moldova pe picioare, care în 2015 a înregistrat pierderi de 227 de milioane de lei”, a adăugat ofițerul de presă al Air Moldova. 

Continuarea o găsiți aici.