Renato Usatîi s-a aliat cu românofobii partidului „Patria” / Au cerut „alungarea” Ambasadorului României și insistă că au fost „bătuți” de jandarmii români

publicat în Actualitate pe 11 Mai 2021, 06:50

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi a anunțat că va merge în alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, pe platforma unui bloc electoral format din actuala formațiune și Partidul Patria.

Partidul Patria cu care s-a aliat edilul de la Bălți este condus de un românofob notoriu - Emilian Ciobu.

Ce spunea „patriotul” Ciobu într-o publicație controlată de Usatîi (14 aprilie 2021):

„Conform practicii diplomatice actuale, ambasadorul român Daniel Ioniță, după ce a vorbit în adresa poporului moldovenesc, merită doar statutul de persona non grata (persoană nedorită). El trebuie să părăsească Moldova cât mai curând posibil, deoarece și-a permis să insulte poporul moldovenesc.

Din propria mea experiență, voi spune că poporul moldovenesc își amintește de cei 22 de ani negri, între 1918 și 1940, când jandarmul român a batjocorit populația noastră. Și chiar studenții noștri știucuvintele „român” și „stat român” au apărut abia în 1878, la multe secole după înființarea principatelor moldovenești”.

Amintim că Renato Usatîii a susținut-o pe Maia Sandu în turul 2 al alegerilor prezidențiale, iar în seara „victoriei” a mers la sediul PAS cu un buchet de flori galbene.


Amintim că în Turul I al alegerilor prezidențiale. Maia Sandu a acumulat 36%, Igor Dodon - 32% iar Renato Usatîi - 16.9%.