Externe

Rusia cheltuieste miliarde pentru Abhazia si Osetia de Nord

Peste trei miliarde de dolari au ajuns in Venezuela, Nauru si Nicaragua, pentru recunoasterea independentei regiunilor separatiste

Rusia a platit deja 3,25 miliarde USD pentru recunoasterea independentei regiunilor separatiste Abhazia si Osetia de Sud din Georgia, scrie revista „Kommersant-Vlasti”. Cei mai multi bani a primit Venezuela – 2,2 mlrd. USD, dupa care urmeaza Nicaragua – un miliard USD si Nauru – 50 mln. USD.

Asa cum populatia Rusiei constituie 141,9 milioane de locuitori, calculele revistei „Kommersant-Vlasti” arata ca fiecare cetatean rus a platit deja cate 22,9 USD pentru recunoasterea independentei regiunilor separatiste din Georgia. Suma ar fi suficienta pentru procurarea a 4,5 sticle de votca. Efectuand si calculele pe cap de locuitor al celor doua regiuni rebele – 214 mii in Abhazia si 72 mii in Osetia de Sud – publicatia rusa a ajuns la o cifra de 11.364 USD. Cu acesti bani s-ar putea procura un automobil nou de productie straina din clasa econom. Daca aceleasi cifre ar fi valabile si in cazul regiunii transnistrene, Rusia ar fi urmat sa achite inca 6,25 mlrd. USD.

Un venezuelian a primit de la Rusia in medie 79,4 USD pentru ca tara sa a recunoscut independenta regiunilor separatiste, un locuitor din Nicaragua – 169,5 USD, iar din Nauru – 3571 USD, noteaza „Kommersant-Vlasti”. Media este de 96,7 USD. Astfel, daca Rusia ar incerca sa cumpere recunoasterea independentei celor doua regiuni rebele de la toate statele lumii, ar urma sa iroseasca 644 mlrd. USD. Atunci fiecare cetatean al Rusiei ar urma sa plateasca cate 4538 USD, costul a 877 de sticle de votca.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *