Actualitate

Saakașvili spune un adevăr neplăcut pentru „stataliștii” din RM. Următoarea țintă a Ucrainei ar trebui să fie Transnistria. „Este o chestiune de 2-3 zile”

Într-un mesaj pe Facebook, fostul lider de la Tbilisi, Mihail Saakașvili, consideră că armata ucraineană ar trebui să intre în Transnistria, pentru a asigura integritatea teritorială a Republicii Moldova și va crea un precedent pentru Georgia. Acesta mai adăugînd că o asemenea operațiune ar putea avea loc până la sfârșitul anului.

Potrivit lui, armata rusă care staționează în stânga Nistrului nu va putea fi aprovizionată de Rusia pentru mult timp.

„Transnistria este o rană care sângerează”

Fostul președinte georgian mai scrie că soldații ruși care compun Armata a 14-a și care sunt staționați în regiunea separatistă din stânga Nistrului „refuză masiv prelungirea contractului de frica unui atac iminent”.

Iar slăbiciunea Armatei a 14-a, explică fostul șef de stat, ar putea facilita intervenția forțelor militare dirijate de Kiev.

„Ucraina este pur și simplu obligată să înlăture această amenințare de la granițele sale. Operațiunea, dată fiind slăbiciunea Armatei a 14-a, poate dura maximum 2-3 zile, cu pierderi minime. Sfătuiesc conducerea Moldovei să înceapă imediat o conversație obiectivă cu Kievul despre restaurarea integrității teritoriale a frumoasei lor țări. Ca fost guvernator al Odessei, vreau să spun ca Transnistria este o rană care sângerează, are nevoie urgentă de intervenție chirurgicală și operația nu trebuie amânată”, scrie Mihail Saakașvili.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *