SCANDAL! Constantin Cheianu despre Nicolae Dabija: un parșiv

publicat în Ultima oră pe 8 August 2017, 17:05

Constantin Cheianu îl atacă dur pe colegul său de breaslă, scriitorul și academicianul Nicolae Dabija.

Într-un articol publicat de jurnal.md, acesta îl acuză pe Dabija că este „un ins înrăit, veninos, cinic, cu un apetit infinit pentru a bârfi, a murdări, a calomnia”. Aceasta este reacția lui Cheianu, cunoscut pentru atacurile sale la adresa celor care nu sunt de acord cu poziția patronilor săi de la Jurnal TV, la o declarație publică a lui Dabija, care afirmă că regizorul Ion Ungureanu a murit „de inimă rea”, după ce a fost atacat dur la o emisiune de la televiziunea finanțată de Victor Țopa.

Dabija nu pomenește nici un nume, dar Constantin Cheianu recunoaște că el a fost unul dintre protagoniștii emisiunii date. „Sigur că am fost surprins de această revărsare de josnicie, dar pe de altă parte nu pot să spun că e ceva nou în felul de a fi al lui Dabija. Cine îl cunoaşte mai demult, înţelege că astfel de manifestări se înscriu perfect în persoana şi traseul său existenţial. Publicul cunoaşte doar faţa de poet, patriot şi academician al acestuia pe care el o cultivă cu migală de mai mulţi ani”, scrie Cheianu.

„Când vrea (ori trebuie) să spună ceva rău despre o persoană, Dabija nu se rezumă doar la epitete, el devine un parşiv care pierde simţul şi măsura cuvintelor, a ceea ce spune, emiţând minciuni cumplite, apocaliptice, continuă Cheianu.

El îl acuză pe Nicolae Dabija că toate declarațiile acestuia sunt făcute pentru bani și că „uşor şi fără scrupule operează cu minciuni, dezinformare”. Mai mult, Cheianu afirmă că Dabija ar fi comis un atac raider, atunci când a acaparat revista „Literatura şi Arta”, care a ajuns astăzi un ziar al profesorilor pensionari.

Sursa: hotnews.md