Europa Culturii

Atacul asupra lui Salman Rushdie: Scriitorul este conectat la un ventilator / Agentul său spune că probabil își va pierde un ochi și a fost înjunghiat în ficat

Salman Rushdie, romancierul de origine indiană care a petrecut ani de zile în clandestinitate după ce Iranul i-a îndemnat pe musulmani să-l ucidă din cauza scrierilor sale, a fost înjunghiat în gât și în torace pe scena unei conferințe în statul New York vineri și a fost transportat pe calea aerului la un spital, transmite Reuters.

Agent: Va pierde probabil un ochi, a fost înjunghiat și în ficat

„Veștile nu sunt bune”, a spus Andrew Wylie, agentul său de carte, într-un e-mail.

„Salman își va pierde probabil un ochi; nervii din brațul său au fost secționați; iar ficatul său a fost înjunghiat și afectat”.

Rushdie, în vârstă de 75 de ani, era prezentat pentru a ține o conferință în fața unui public de sute de persoane despre libertatea artistică la Chautauqua Institution din vestul statului New York, când un bărbat s-a repezit pe scenă și l-a atacat pe romancierul care trăiește cu o fatwa pe capul său de la sfârșitul anilor 1980.

Participanții stupefiați au ajutat la îndepărtarea bărbatului de Rushdie, care era căzut la podea.

Cunoscutul scriitor Salman Rushdie, autorul Versetelor Satanice, a fost înjunghiat în timpul unui interviu, la New York. Acesta a fost ameninţat cu moartea de mai multe ori din cauza cărţilor sale.

Scriitorul Salman Rushdie a fost înjunghiat. Acesta este autorul celebrelor Versete Satanice. Incidentul s-a petrecut în timpul unui Târg de carte organizat în vestul statului  New York.

Potrivit primelor informaţii, celebrul scriitor în vârstă de 75 de ani participa a fost atacat în timp ce se afla pe scenă, fiind înjunghiat în gât. Acesta a fost trasportat de urgenţă la spital cu ajutorul unui elicopter. Nu se cunosc încă date privind starea sa de sănătate.

De asemenea, şi persoane care îi lua interviul a fost rănită uşor la cap. Din fericire, autorul atacului a fost reţinut de poliţişti.

De-a lungul anlor, autorul britanic născut în India a primit mai multe ameninţări cu moartea din cauza cărţilor pe care le-a scris. Acesta a câştigat Booker Prize cu „Midnight’s Children” („Copiii din miez de noapte”), însă a devenit celebru datorită cărții sale „Satanic Verses” („Versetele satanice”) din 1988.

Cartea a fost considerată o blasfemie şi a generat mai multe proteste. Mai mult, în 1989, chiar fostul lider suprem al Iranului, ayatolahul Khomeini, a cerut asasinarea scriitorului britanic și a editorilor acestuia. Cel care a tradus controversata carte în japoneză a fost asasinat în 1991.

Pe capul scriitorului a fost pusă chiar şi o recompensă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *