Sport

Si daca nu invingem Luxemburgul, atunci pe cine???

R. Moldova – Luxemburg 0-0

R. Moldova: St. Namasco, Catansus, Golovatenco, Armas, Lascencov, Onica, Gatcan, Comlionoc (V. Andronic, 81), Calincov, Bugaiov (Suvorov, 78), Sofroni. Antrenor: Igor Dobrovolski.

Avertismente: Onica, Golovatenco (ambii R. Moldova), Lombardelli, Blaise, Strasser, Payal (toti – Luxemburg).
Arbitru: Gedimas Mazeika (Lituania)
Stadion: „Zimbru” (Chisinau), 8000 de spectatori

Din pozitia de codasa a grupei a doua preliminara a Campionatului Mondial de fotbal, Africa de Sud-2010, selectionata R. Moldova nu putea aborda disputa cu Luxemburg decat cu gandul la victorie, mai ales ca in primele sase partide disputate in cadrul acestei stagiuni „tricolorii” nu obtinusera nicio victorie. Mai mult, unicul punct realizat de discipolii lui Dobrovolski a fost consemnat in primul meci cu Luxemburg, din deplasare.

In pofida ploii torentiale care a pornit odata cu fluierul de start al centralului lituanian Mazeika, suporterii au venit cu miile la stadion pentru a-si sustine favoritii, fotbalistii care erau obligati sa obtina prima victorie in aceste preliminarii, jucand cu o echipa de bancheri, hotelieri si reprezentanti ai altor meserii nesportive. Cu regret insa, nici cu ocazia acestei partide selectionata R. Moldova nu a reusit sa „sparga gheata”, pentru a acumula trei puncte pretioase.

Nu putem sa nu fim de acord cu timonierul Dobrovolski care se plangea la conferinta de presa de dupa meci ca adversara si-a pus noua jucatori in careul de pedeapsa si nicidecum nu ieseau la joc. Cu certitudine, in aceste conditii de antifotbal e dificil sa marchezi cel putin un gol.

Si totusi, daca nu am gasit solutii sa batem o echipa ultramodesta precum este Luxemburgul, cine atunci va putea fi „victima” care ne-ar permite sa obtinem prima victorie in preliminarii?

 

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *