IT&C

Silicon Valley rusesc: fara impozite, cu politie proprie si cu o conducere complicata

“Companiile care vor primi drept de resedinta la Skolkovo vor fi exonerate de impozitul pe profit, pe avere, vor dispune de taxe reduse pentru nevoi sociale”, a declarat Vekselberg. Pentru realizarea proiectului va fi creat un fond special, cu statut de organizatie necomerciala, care va fi prezidat de Velkselberg, dar fondat de Academia de stiinte a Rusiei, de conglomeratul Rosnano si de banca VnesEkonomBank.

De asemenea, va fi infiintata o alta structura necomerciala care va reuni reprezentanti ai celor mai importante institutii de invatamant superior din Rusia si care se va ocupa de invatamant in Skolkovo. Fondul patronat de Vekselberg va construi aceasta asezare inedita pentru 25.000-30.000 de oameni si va organiza toate activitatile necesare: laboratoare, locuinte, birouri, gradinite, scoli, spitale.

Facand un calcul rapid, Konstantin Popov, presedintele companiei Inkom, a estimat ca la suprafata de 380 ha si cu o asemenea populatie este mult mai eficienta constructia de vile cu cateva etaje, ceea ce ar presupune o suprafata locuibila de 1,5 mil mp (1 mil pentru locuinte, restul – infrastructura sociala). O estimare minima cifreaza cheltuielile la 2 mld $.

„Nu vor exista blocuri turn sau zgarie nori, accentul se va pune pe case ecologice si cu un consum redus de energie, din surse alternative. Pentru finantarea primei etape a proiectului (documentatie, proiectare, licitatii, expertize) vor fi suficiente 4,6 mld ruble, alocate de Comisia pentru modernizare”, a subliniat Vekselberg, precizand ca fondatorii vor avea contributii minime, finantarea fiind asigurata in totalitate de la bugetul de stat, scrie Vedomosti.

Sursa: Hotnews

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *