Socialiștii mint de îngheață apele! Chicu a demisionat pentru a provoca anticipate. Batrîncea nu mai vrea anticipate pentru că „arde casa”

publicat în Politică pe 27 Februarie 2021, 00:00

 

Premierul Ion Chicu a anunțat miercuri, 23 decembrie, demisia guvernului, în urma unei întrevederi cu președintele în exercițiu Igor Dodon și președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

El a declarat că scopul deciziei este declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. „Este un obiectiv pe care l-am declarat prioritar pentru a aduce la normalitate țara”, a declarat Ion Chicu.

„Acest parlament nu reprezintă rezultatul alegerilor. Trebuie dizolvat” a mai declarat Greceanîi. Același lucru l-a afirmat și premierul Ion Chicu.

Igor Dodon a ținut să accentueze faptul că decizia de demisie a guvernului a fost luată cu scopul de a declanșa alegeri parlamentare anticipate și nu are legătură cu moțiunea de cenzură care urma să fie dezbătută astăzi sau cu protestele agricultorilor.

Ce spune Batrîncea peste 2 luni de la declarațiile de mai sus:

“Noi nu avem o problemă de a merge în anticipate. Dar acum este situația când “casa arde”. Este nevoie de un Guvern anti-criză. Suntem gata să examinăm diferite scenarii”, a declarat Batrîncea.

Rămâne o dilemă de ce a fost nevoie de demisia lui Chicu, dacă „casa arde”, în decembrie nu ardea?