Politică

Sorin Câmpeanu va fi premierul interimar al României. Iohannis: „Am decis să chem la consultări societatea civilă”

UPDATE 11.40: PNL vrea dizolvarea Parlamentului şi alegeri anticipate

UPDATE 11.30: Premieră. Klaus Iohannis: Voi convoca societatea civilă şi strada la consultări

Preşedintele Klaus Iohannis se va consulta cu preşedinţii partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlament, joi şi vineri, la Palatul Cotroceni, în vederea desemnării unui candidat pentru funcția de prim-ministru, potrivit unui comunicat oficial.

Astfel, joi, preşedintele se va întâlni cu liderii PSD, PNL, UDMR şi grupul parlamentar al minorităţilor naţionale.

De asemenea, vineri, Iohannis se va consulta cu liderii UNPR şi ALDE.

Citește și: Iohannis: Sorin Cîmpeanu, premier interimar

Programul consultărilor:

Joi, 5 noiembrie 2015:

• Ora 15.00 – Partidul Social Democrat (PSD);
• Ora 17.00 – Partidul Naţional Liberal (PNL);
• Ora 18.00 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);
• Ora 19.00 – Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale.

Vineri, 6 noiembrie 2015:

• Ora 11.30 – Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR);
• Ora 12.30 – Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE).

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că, pentru prima data, va chema vineri la consultările pentru formarea guvernului societatea civilă şi reprezentanţi ai manifestaţilor, precizând că a auzit vocea străzii şi că va ţine cont de solicitările protestatarilor.

Potrivit Constituţiei, în cazul demisiei premierului preşedintele va desemna un alt membru al Guvernului ca prim-ministru interimar, pentru a îndeplini atribuţiile primului ministru, până la formarea noului Guvern.

Demisia lui Victor Ponta din funcţia de prim-ministru a ajuns, miercuri seară, la Preşedinţie, în acelaşi document fiind înaintată şi propunerea ca Mircea Duşa să fie premier interimar, conform unor surse oficiale.

Preşedintele Iohannis anunţase miercuri că va începe consultările cu partidele parlamentare şi va prezenta propunerea sa privind formarea unui nou guvern după prima rundă de discuţii. "Vom avea un guvern interimar, vom avea o soluţie pe care o voi comunica atunci când ea se cristalizează", a spus preşedintele.

Sorin Câmpeanu este rectorul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti şi preşedintele Consiliului Naţional al Rectorilor, for condus anterior de Ecaterina Andronescu şi care sub conducerea lui Cîmpeanu a salutat ordonanţă de urgenţă din vara prin care au fost aduse 97 de schimbări la Legea Educaţiei.

Sorin Mihai Cîmpeanu a absolvit Colegiul Naţional "Sf. Sava" Bucureşti, după care a urmat Facultatea de Îmbunătăţiri Funciare şi Ingineria Mediului, de la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti (USAMV), al cărei rector este din 2012.

Începând din anul 2012 este secretar general al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), membru corespondent al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu Siseşti", membru corespondent al Academiei de Ştiinţe Tehnice din România şi vicepreşedinte al Comitetului Naţional Român pentru Programul Hidrologic Internaţional (CIHR).

Amintim că 2012 este anul în care CNATDCU a decis că Victor Ponta a plagiat în lucrarea să de doctorat, dar instituţia a fost reorganizată în aceeaşi zi printr-o decizie a ministrului interimar de atunci al Educaţiei, Liviu Pop (astăzi propus din nou pentru a fi ministru, de dată asta la dialog social). Pop a mărit numărul de membri ai Consiliului General CNTADCU de la 21 la 44, fiind momentul în care Sorin Câmpeanu a apărut în Consiliul General al CNATDCU.

Născut la 18 aprilie 1968 în Bucureşti, Sorin Cîmpeanu este inginer de îmbunătăţiri funciare, doctor în agronomie și rector la USAMV Bucureşti.
De asemenea, Sorin Câmpeanu este secretar general CNATDCU și vicepreşedinte al IHP-UNESCO NCR, membru corespondent al ASTR, membru corespondent al ASAS din 2012.

Rectorul de la Agronomie se poate lăuda la cei 46 de ani ai săi cu o avere frumușică. Chiar dacă nu are decât un apartament de 72 de mp în București, cumpărat în 2008 împreună cu soția, conturile ș depozitele din bănci numărau în urmă cu doi ani peste 60.000 de euro și peste 25 USD. La rândul ei, soția avea un cont de 40 986 euro. Câmpeanu mai deținea acțiuni în valoare de 3 000 de lei și a acordat împrumuturi de 10 000 de euro în nume personal. Salariul rectorului s-a ridicat în 2011 la 157 220 lei, la care se adaugau bani din proiecte de cercetare, participare la comisii de doctorat și ARACIS, de 90 460 lei. Soția a obținut și ea la aceeași universitate un salariu de 33 660 lei, iar din activități de cercetare alți 49 929 de lei. 

Rectorul Sorin Mihai Câmpeanu l-a susţinut public pe Victor Ponta în campania pentru alegerile prezidenţiale, după cum o arată imaginile de pe site-ul lui Ponta, dar şi un comunicat al PSD.

În octombrie 2014, ministrul Agriculturii Daniel Constantin a semnat un parteneriat cu Consorţiul Universităţilor de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din România, condus de Sorin Câmpeanu, potivit Incomod-media.ro. Obiectivul parteneriatului: revitalizarea liceelor de profil şi acordarea de consultări universităţilor pentru a accesa fonduri europene pe Programul Naţional de Dezvoltare Rurală.

Între cele două tururi ale alegerilor prezidenţiale din acest an, HotNews.ro a prezentat în exclusivitate un acord pe care Guvernul Ponta l-a semnat cu sindicatele şi cu Consiliul Naţional al Rectorilor şi în care premierul Ponta promitea o nouă lege a educaţiei, dar şi schimbarea tuturor programelor şcolare. Documentul a fost semnat şi de preşedintele CNR, Sorin Câmpeanu.

CV Sorin Mihai Câmpeanu

Experienţă profesională

2012-prezent: Rector al Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti

iulie 2013-prezent: Preşedinte Consiliul Naţional al Rectorilor din România

2012-prezent: Secretar General în Consiliul Naţional de Atestarea Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU)

2012-prezent: Membru corespondent Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu Siseşti"

2012-prezent: Membru corespondent Academia de Ştiinţe Tehnice din România

2012-prezent: Vicepreşedinte Comitetul Naţional Român pentru Programul Hidrologic Internaţional (CIHR)

2008-2012: Decan Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti – Facultatea de Îmbunătăţiri Funciare şi Ingineria Mediului

2008-2012: Director Departament FR la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti – Facultatea de Îmbunătăţiri Funciare şi Ingineria Mediului

2006-prezent: Conducător doctorat, Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti

1992-prezent: Preparator (1992-1995)/ Asistent universitar (1995-1997)/ Şef lucrări (1997-2001)/ Conferenţiar (2001-2006)/ Profesor (2006-) la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, Facultatea de Îmbunătăţiri Funciare şi Ingineria Mediului

2004-2008: Prodecan la Facultatea de Îmbunătăţiri Funciare şi Ingineria Mediului

2003-prezent: Vicepreşedinte Centrul de Excelenţă în cercetare-BIOTEHNOL

2005-2008: Director Irrifrance Roumanie

2003-2004: Expert coordonator la Ministerul Educaţiei şi Cercetării, Agenţia Naţională pentru parteneriatul univesitatilor cu mediul economico-social (APART)

2000-2003: Expert coordonator la Ministerul Educaţiei şi Cercetării – Centrul Naţional pentru Programul european Leonardo da Vinci

1992-1999: Coordonator Centrul Experimental Periş – Ilfov, Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti

1991-1992: Inginer proiectant, Institutul de Studii şi Proiectări pentru Îmbunătăţiri Funciare (ISPIF)

Educaţie şi formare

1992-2000: Diplomă de Doctor la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti – Facultatea de Îmbunătăţiri Funciare şi Ingineria Mediului

1986-1991: Diplomă de inginer, obţinută la USAMV Bucureşti, Facultatea de Îmbunătăţiri Funciare şi Ingineria Mediului

1982-1986: Diplomă de bacalaureat, Colegiul Naţional "Sf. Sava" Bucureşti

Descarcă de aici CV-ul integral al lui Sorin Câmpeanu

Sorin Câmpeanu este evaluator pentru domeniul Ingineria mediului în cadrul Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS).

În decembrie 2004, a a primit Medalia „Meritul pentru Învăţământ” acordată de către Preşedenţia României (Decret 1097/10 dec. 2004). Sursă

sursa. dcnews.ro/hotnews.ro/zf.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *