Actualitate

„Sperăm că nu revină niciodată”. Autoritățile ucrainene susțin că rușii se retrag din Cernihiv

Forțele armate ucrainene efectuează deminarea regiunii. În același timp, responsabilii nu exclud că ar mai putea avea loc noi atacuri aeriene sau ar putea fi lansate.

„Sperăm că nu revină niciodată. Chiar dacă pleacă pentru regrupare și vor reveni, îi vom aștepta cu multă „bunăvoință”. Sunt posibile atacuri aeriene și cu rachete. Nimeni nu le-a anulat. Dușmanul poate acțiunea prin orice metode, inclusiv astfel. Așadar, rugăm localnicii să meargă în adăpost. Este încă devreme să ne relaxăm. Avem mult de muncit, iar ocupanții se află încă pe pământul nostru”, declară aleșii locali din Cernihiv.

Amintim că după ultimele tratative ruso-ucrainene, desfășurate la Istanbul, Moscova a declara că își va micșora ofensiva spre orașele Kiev și Cernihiv, ultimul fiind bombardat fără încetare chiar în noaptea de după negocieri.

Ulterior, armata ucraineană a anunțat că rușii pleacă de la Cernobîl, însă presa din țara vecină scria că militarii ar fi fost iradiați după ce au săpat tranșee în „Pădurea Roșie” – zonă puternic contaminată radioactiv din apropierea centralei nucleare.

Coloanele militare ruse se deplasează de la Cernobîl spre hotarul cu Belarus. Preczăm că anterior și Serghei Șoigu afirma că militarii dislocați de Kremlin în Ucraina au realizat obiectivele primei etape a „operațiunii militare speciale”, urmând să își concentreze forțele „pentru eliberarea Donbasului”


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.