Culinar.md

7 alimente care te ajută să slăbeşti

Pentru a te menţine în formă maximă trebuie să ştii că lichidele se beau după masă, nu în timpul acesteia. Consumate la masă, sucul, apa sau vinul diluează sucul gastric, încetinesc digestia şi creează senzaţia de balonare. Specialiştii mai oferă un pont, şi anume, acela de a alege pentru o masă cel mult două alimente care să se completeze. Astfel, nutriţioniştii recomandă evitarea combinaţiilor de genul carne cu pâine, paste, cartofi sau orez, aici consumul de kilocalorii fiind unul uriaş – iar scopul nostru este să scăpăm de kilogramele suplimentare… Multe persoane obişnuiesc să mănânce un fruct după masă, ca desert, dar şi acest obicei trebuie uitat, deoarece fructele fermentează.

Cerealele şi salata verde, prezente în dieta zilnică

Cerealele sunt bogate în fibre, iar medicii nutriţionişti le recomandă la micul dejun, deoarece ele au capacitatea de a reduce pofta de mâncare în timpul zilei. Specialiştii le recomandă mai ales pe cele din grâu, secară, orez brun şi porumb, care oferă energie organismului şi ajută la arderea kilogramelor în exces. Ele pot fi mâncate cu lapte, în niciun caz cu iaurt, deoarece efectul va fi unul nedorit, şi anume, luarea în greutate.

Oul conţine toţi cei opt aminoacizi esenţiali şi proteine de înaltă calitate. Acesta e bogat în vitamine, precum A, B, D şi E, minerale, precum fosfor, calciu şi fier, şi oligoelemente. Proteinele din ou sunt mai bine folosite de organism decât proteinele din carne, datorită conţinutului ridicat de minerale şi vitamine.

Ceapa distruge grăsimile din mâncare, ajută organismul să elimine excesul de lichide. Pentru ca efectul să fie cel dorit, recomand consumarea acestui aliment în stare naturală sau înăbuşit în puţină apă, deoarece, prăjit, condimentul devine indigest.

Salata verde este un aliment de sezon, pe care suntem sfătuiţi să nu îl trecem cu vederea în meniul nostru zilnic, deoarece creează repede senzaţia de saţietate. În plus, aceasta oferă organismului energie, datorită conţinutului ridicat de vitamina C şi E.

Ceaiul verde este bogat în antioxidanţi şi stimulează organismul să ardă grăsimile, asigurând o bună funcţionare a sistemului vascular.

Ardeiul iute accelerează metabolismul, iar medicii susţin că acest condiment are efecte pozitive împotriva bolilor de inimă şi scade nivelul colesterolului din organism.

Broccoli este bogat în fibre, vitamine şi antioxidanţi. Alimentul este recomandat fumătorilor care doresc să slăbească.

Mira Tănase

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *