Transnistrenii nu se opresc din spus minciuni. „Artista” care a ucis moldoveni este numită „delegație pașnică”. Vinovați sunt, ca întotdeauna, românii

publicat în Actualitate pe 11 August 2017, 17:32

Membrii Consiliului Organizației de Muncitori din Tiraspol sunt indignați că autoritățile legale din Chișinăului le-au „distrus” sărbătoare prin care intenționau să celebreze 25 de ani de ocupație. 

“În locul unei sărbători comune cu ocazia împlinirii a 25 de ani de muncă asiduă în desfășurarea misiunii pacificatoare a RM, Transnistriei și Rusiei, conducerea de la Chișinău, sprijinită de autoritățile române, au întreprins un șir de acțiuni provocatoare”, afirmă președintele așanumitului Consiliul Organizației de Muncitori, Vladimir Emelianov.

Pașnici - călare pe TAB

Vladimir Emelianov a mai adăugat că interzicerea unor delegații pașnice de a intra pe teritoriul Republicii Moldova cu scopuri culturale, sociale sau umanitare, nu este altceva decât tentativa de a distruge atmosfera de pace de pe Nistru, scrie novostipmr.com.  

Artista lui „Rogozin și Dodon a ucis moldoveni în războiul din Transnistria

Printre artiștii și dansatorii ruşi - „interziși” atunci pe Aeroportul Internaţional Chişinău și trimiși înapoi la Moscova - a fost identificat şi un membru al regimentului căzăcesc „Cigrinskaia sotnia”, formaţiune înființată în 1992 și care a luptat împotriva R. Moldova de partea separatiştilor transnitreni, iar în ultimii ani luptă împreună cu separatiştii ruşi, în Donbas.Este vorba de Galina Skoreţkaia, combatantă în trupele căzăcești, în războiul de pe Nistru, în calitate de conducătoare de TAB (autoblindată). Dacă ar fi trecut neobservată, preşedintele Dodon ar fi bătut din palme la Tighina alături de un factor care, cu ani în urmă, a tras în moldoveni, ca să-i omoare.
DESCHIDE.MD a obținut câteva imagini făcute ieri în timpul reținerii acesteia pe aeroportul din Chișinău. Este vorba de legitimația regimentului căzăcesc   „Cigrinskaia Plastunskaia sotnea kazakov cernomorskih” din care face parte Skoreţkaia, semnată de către atamanul Petro Subin.

După cum am mai menționat, Skorețkaia a participat la războiul moldo-rus din 1992, conducând o autoblindată ("TAB"). Pe site-ul rslovar.com, există un articol intitulat „Kazacii de pe Don în Transnistria”. E vorba de memoriile unui cazac care a luptat de partea Tiraspolului în 1992. După cum se menționează în articol, din regimentul cazacilor din regiunea transnistreană făcea parte și Skorețkaia, care apare în mai multe imagini fiind singura femeie din regiment.

Sursa: Timpul.md