Actualitate

UDAPTE/ PA a descins cu percheziții acasă la ex-șeful PCCOCS, Ion Caracuian

Sursele Deschide.MD susțin că acțiunile de urmărire penală au loc în cadrul unui dosar penal pornit pentru îmbogățire ilicită.

Știre în curs de actualizare…

Informația a fost confirmată de către purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Mariana Cherpec. Deocamdată, reprezentanții Procuraturii au refuzat să ofere mai multe detalii despre descinderi.

UDAPPTE

„Vă comunicăm că, în urma perchezițiilor efectuate astăzi, la data 15 decembrie 2021, de către procurorii anticorupție, au fost ridicate mai multe documente, înscrisuri de ciornă, telefoane mobile, conținutul cărora urmează a fi verificat în cadrul urmăririi penale.”

PA menționează că, urmărirea penală în prezenta cauză penală a fost începută la 04 noiembrie 2021, în temeiul unei bănuieli rezonabile de comiterea infracțiunii prevăzută de art.330/2 alin.(2) din Codul penal, pe faptul îmbogățirii ilicite, caracterizată prin deținerea de către o persoană cu funcție de demnitate publică, personal și prin intermediul unor terți, a bunurilor valoarea cărora depășește substanțial mijloacele dobândite şi acestea nu aveau cum să fie obținute licit.

În privința ex-procurorului șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale nu a fost aplicată nici o măsură procesuală de constrângere.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *