Actualitate

ULTIMĂ ORĂ / Umilință maximă pentru Rogozin. Acesta a fost întors de România și a aterizat la Minsk

Din această cauză, nava a fost nevoită să zboare o perioadă de timp deasupra Ungariei. Informația a fost confirmată de Ministerul Afacerilor Externe a României, dar și de Poliția de Frontieră moldovenească.

Ambasadorul Federaţiei Rusie în Moldova, Farit Muhametşin, a confirmat că România i-a interzis avionului unde se afla Rogozin la bord, să îi survoleze spațiul aerian. 

Conform unor surse, aeronava unde se află Rogozin s-ar putea duce spre Minsk, doar pentru a se realimenta cu combustibil. 

Dupa multe viraje avionul cu Vice-premierul Rusiei Rogozin se duce spre Moscova sau Minsk. Avionul în care s-ar afla Dmitri Rogozin a ieșit deja și din spațiul aerian al Polonie și se află de-asupra Republici Belarus.

În ciuda interdicției lui Rogozin de a survola spațiul Uniunii Europene, acesta în drum spre R. Moldova a trecut deasupra Ungariei, Poloniei și Slovaciei.

UPDATE: România a luat măsuri! Avionul lui Rogozin este întors din drum, are interzis de intrarea în România!
Panoul de informații a aeroportului din Chișinău.


Oficialul rus a publicat un mesaj, în urmă cu câteva minute, prin care menționa că zborul companiei S7 ar fi fost întârziat din cauza tentativei Chișinăului de a-i bloca vizita. 

Rogozin face parte din „lista neagră” a diplomaților ruși care au interdicție de călătorie în UE. Prin urmare, un avion care are la bordul său o persoană din această listă, nu poate survola spațiul aerian UE.

Conform site-ului airport.md, zborul S7157 ar fi trebuit să ajungă la ora 12:45, dar este „întârziat” pentru 14:40.

UPDATE: Potrivit paginii Runway 08, avionul lui Rogozin va tranzita teritoriul României, chiar dacă traversatrea teritoriul român i-a fost interzis.

„Acest avion se află acum în aer, în spațiul aerian al Belarusului, urmează să zboare deasupra Poloniei, Slovaciei, Ungariei și României. România a emis un NOTAM A0990 prin care interzice oricarui avion care îl are la bord pe Rogozin să survoleze spațiul aerian românesc” precizează sursa.

Anterior bloggerii de la Runway 08, au scris că oficialul rus ar avea doar două opțiuni. Una dintre companiile rusești fie S7 Airlines/ Globus Airlines sau Aeroflot, care trebui să ocolească spațiul aerian al Ucrainei și va tranzita Romania. Ori, companie din Republica Moldova fie AirMoldova sau FLY ONE, care va tranzita spațiul aerian al Ucrainei.

Astfel sursa susține că „în primul caz există un NOTAM A0990 emis de autoritățile aeronautice din Romania, care interzice acest zbor a lui Rogozin, el fiind primul pe listele executate de Council of the European Union. În al doilea caz, Rogozin se va afla în zbor deasupra Ucrainei, ce în sine e un eveniment. Nu se știe exact dacă autoritățile din Ucraina ar fi interzis un asemenea zbor. Dar cu siguranță serviciile ruse au luat în calcul toate variantele posibile, au mai multe opțiuni, sa vedem pe care o vor alege.

Amintim că ieri autoritățile de la Chișinău au interzis intrarea pe teritoriul Republicii Moldova a unui deputat rus care urma să participe la același eveniment.

Urmăriți în direct traseul aeronavei companiei S7 cu care se presupune că ar urma să zboare Rogozin.


TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *