Actualitate

Un vin din R. Moldova, declarat „Wine of the Week” în Marea Britanie

”Moldova este una dintre țările mici, necunoscute, care de la căderea Uniunii Sovietice, și-a găsit, treptat, drumul în lumea vinurilor bune. Mă bucur să găsesc vinurile voastre pe rafturile magazinelor din Marea Britanie” a zis Tom Cannavan, autorul emisiunii Wine of the Week. Vinul săptămânii este ales conform unor criterii minuțioase de calitate, preț și valoare. Emisiunea Wine of the Week a apreciat, de-a lungul timpului, vinuri din cele mai mari țări vinicole: Noua Zeelandă, Spania, Franța, Portugalia, Uruguay, Argentina, Italia etc.

Rara Neagră de Purcari este un vin roșu sec, din struguri 100% Rara Neagră, selectați manual. Are un gust plin, catifelat, cu note de fructe uscate și vanilie. Vinul este de categoria rezervă, maturat în barrique-uri franțuzești Seguin Moreau și Mercier.

Rara Neagră poate fi pe drept considerat vinul-simbol al regiunii Moldova, strugurii indigeni fiind descoperit încă din perioada geto-dacilor.
Referindu-se la Rara Neagră, Tom Cannavan a spus: ”Pinot întâlnește Sangiovese, care întâlnește Malbec-ul. Un vin delicious, diferit și neașteptat”.

Expert de vinuri la BBC, The Huffington Post și wine-pages.com, Tom Cannavan este pionierul vinului promovat pe Internet și a fost declarat Wine Writer of the Year în 2010, de industria de vinuri din Portugalia.

 

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *