Femeia

Valentina Buliga: Rolul şi statutul familiei trebuie promovat la nivel naţional

„Familia înseamnă mult mai mult decât un cuplu cu copii, care împart un anume spaţiu locativ şi un buget financiar. Familia este dragoste, respect reciproc, respectarea şi susţinerea dreptului fiecăruia la evoluţie, libertate, copilărie şi educaţie sănătoasă, convieţuire şi suport, precum şi transmiterea peste generaţii a tradiţiilor culturale”, se arată în mesajul de felicitare.

Valentina Buliga, care este şi candidat la funcţia de primar al Chişinăului, remarcă faptul că sărbătorirea Zilei Internaţionale a Familiei, anul acesta, coincide, în Republica Moldova, cu cea mai intensă perioadă a campaniei electorale. „Dat fiind faptul că familia este cea care deţine soluţia la problema demografică, de altfel o problemă acută şi dureroasă pentru ţara noastră, sunt ferm convinsă ca politicile în favoarea familiei ar trebui să facă atât obiectul dezbaterilor publice, cât şi al angajamentelor majore ale noi administraţii publice locale, dar şi a celei centrale”, crede vice-preşedintele PD.

Potrivit Valentinei Buliga, aproape fiecare a doua căsătorie se încheie cu divorţ, iar din această cauză este răspândit fenomenul de abandon al copiilor şi persoanelor în etate, fenomenul violenţei în familie. Conform mai multor sondaje, numărul copiilor doriţi corespunde foarte rar numărului real al copiilor născuţi într-o familie. Altfel spus, dorinţa de a avea copii nu poate fi îndeplinită din cauza obstacolelor financiare or sociale.

Vicepreşedintele PD a îndemnat să păstrăm valorile esenţiale, care sunt asociate cu modelul social: egalitate, solidaritate, redistribuire, nediscriminare, coeziune socială şi economică. „Trebuie neapărat să îndepărtăm barierele sociale şi de pe piaţa muncii, astfel încât să fie creat un climat favorabil naşterii copiilor prin intermediul unor politici de asistenţă familială, care să reconcilieze viaţa profesională cu viaţa de familie. Sistemele de impozitare şi de asigurări sociale trebuie să fie armonizate, astfel încât să ajute familiile numeroase, nicidecum să fie neutre şi indiferente. Crearea de facilităţi suficiente de îngrijirea copilului este de asemenea foarte importantă”.

„Să ne amintim, cu această ocazie, cât de importantă este familia, să ne bucurăm împreună. Familiile au nevoie de întreaga noastră atenţie: pe bună dreptate, deoarece ele sunt acelea care au viitorul Moldovei în mâinile lor!”, a încheiat mesajul său de felicitare Valentina Buliga.

Electorală 2011

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *