Actualitate

Valeriu Pasat îi cheamă în judecată pe Vladimir Voronin şi Iurie Roşca

Potrivit comunicatului, în perioada februarie 2005 – mai 2006 în privinţa lui Valeriu Pasat au fost pornite câteva cauze penale în care a fost acuzat de uzurparea puterii în stat, contrabanda cu arme de foc şi muniţii, cauzarea de daune intereselor publice. În aceeaşi perioadă Iurie Roşca, care în acea perioadă era preşedinte al PPCD, a declarat că Valeriu Pasat a pus la cale uciderea sa.

În perioada în care se desfăşura ancheta, iar Valeriu Pasat era privat de libertate, Vladimir Voronin a comentat cazul Pasat în presă şi i-a incriminat infracţiuni pentru care Valeriu Pasat nu a fost condamnat.

„Dat fiind faptul că la 18 noiembrie 2009 Valeriu Pasat a fost scos de sub urmărire penală şi achitat pe toate capetele de acuzare, declaraţiile lui Voronin şi Roşca pot fi calificate ca fiind calomnioase”, se menţionează în comunicat.

În cererile de chemare în judecată Valeriu Pasat solicită instanţei să fie recunoscute defăimătoare afirmaţiile lui Vladimir Voronin şi Iurie Roşca şi să fie obligaţi de instanţă să le dezmintă public, deoarece prin aceste afirmaţii i-au fost aduse prejudicii de imagine şi daune morale.

Sursa: Info-prim.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *