Veste bună: Război nu va fi. Dar urmează și vestea rea

publicat în CSI / Rusia pe 19 Mai 2015, 07:27

Război nu va fi. Aceasta este vestea cea bună. Putin nu va pătrunde în Mariupol, Odesa, Harkov, nu pentru că îi este frică, ci pentru că cel mai important lucru noi, ucrainenii, l-am făcut deja, scrie proprietarul unei corporații, Alexandr Sokolovskii pentru inforesist.org. 

Lucrul important nu este, după părerea lui Putin, alipirea Crimeei și nici crearea unei găuri negre – republicile populare Donețk și Lugansk, care acum ori va sângera mereu, ori, odată cu plecarea ”voluntarilor” din Rusia, va suge banii din buget pentru restaurare.

Putin vede foarte bine care și cum conduce Ucraina și își dă bine seama: cu aceștia țara nu va prospera. Demagogia și populismul sunt le fel, iar relația Occident - Kiev s-a schimbat: de la admirația poporului ucrainean la confuzie și dispreț pentru cei de la conducere. Și nu este înregistrată nici o schimbare în noile scopuri strategice, ba chiar însăși scopurile sunt o simplă declarație. Lipseşte principalul aspect aşteptat după consumarea evenimentelor din Piaţa Maidan: mişcări concrere, oricât de mici, de pe ambele fronturi pentru soluţionarea conflictului, scrie autorul pe site-ul publicaţiei.

sursa: inforesist.org