VIDEO / Octavian Țîcu candidează la funcția de primar al Chișinăului și a părăsit fracțiunea PPDA

publicat în Actualitate pe 18 Septembrie 2019, 17:29

Deputatul Octavian Țîcu a decis să candideze la șefia capitalei și a făcut un apel către partidele de dreapta, îndemnându-le să-și unească forțele, pentru a nu admite ca fotoliul de primar al Chișinăului să fie ocupat de socialistul Ion Ceban.

„Dragi chișinăuieni, în situația în care s-a creat și în iminența acaparării orașului de către PSRM, la fel ca și multe alte instituții, eu ca bărbat și ca intelectual nu pot să admit ca un isteric ca Ion Ceban, care s-a aflat și la Partidul Comuniștilor în servilismul lui Voronin și la Dodon, să câștige Chișinăul”, a declarat Țîcu în cadrul unui briefing de presă.

Acesta a anunțat că va candida la funcția de primar al capitalei, dar nu a precizat dacă va fi independent sau va reprezenta o formațiune politică.

„Voi face un apel către partidele de dreapta, proeuropene să se coalizeze și să ofere șansa ca împreună să putem garanta cetățenilor Chișinăului succesul în apărarea acestei ultime redute a democrației noastre”, a îndemnat Țîcu.

Deputatul i-a transmis un mesaj și liderului Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, pe care l-a îndemnat să rămână la șefia Ministerului de Interne.

„Andrei, te-am susținut și anul trecut și acum cred că faci un lucru remarcabil la MAI. Ai pornit o reformă pe care trebuie să ți-o asumi cu demnitate și curaj și să continui acest lucru în cadrul MAI, să oferi împreună cu partidul șansa să putem câștiga această bătălie împotriva PSRM”, i-a recomandat Octavian Țîcu.

Tot astăzi, Octavian Țîcu a anunțat că părăsește fracțiunea parlamentară a Platformei Demnitate și Adevăr, dar rămâne deputat independent în cadrul Blocului ACUM.