Justiție

VIDEO/ Aflată la Viena, soția fostului deputat democrat fugar, Vladimir Andronachi, rămâne sub control judiciar

Luni, 11 iulie, Judecătoria Chişinău a prelungit restricţia de a nu părăsi ţara timp de 60 de zile pentru soţia fostului deput democrat fugar, Vladimir Andronachi, după ce la sfârșitul săptămânii trecute i-a permis să plece în Austria. Controlul judiciar a fost prelungit şi pentru presupuşii complici ai Nadejdei Andronachi, Carolina Andriuţă şi Sergiu Guşan, scrie Anticoruptie.md.

De asemenea, instanţa a obligat procurorul pe caz să asigure traducerea din engleză a documentelor pe care le-a anexat la dosar ca probe.

Totodată, completul de judecată a mai anunţat că şedinţa preliminară a luat sfârşit, iar la următoarea şedinţă, programată pentru 23 august, urmează să înceapă examinarea cauzei în fond.

Amintim că Nadejda Andronachi este învinuită, alături de soţul său, de spălare de bani de către mai multe grupuri criminale organizate.

Pe 23 septembrie 2021 Procuratura Anticorupție, împreună cu Serviciul de Informații și Securitate au efectuat, mai multe percheziții într-un episod vizând dosarul „frauda bancară”.

Procurorii au descoperit fapte de spălare de bani de către mai multe grupuri criminale organizate, fiind sustrase aproximativ 32 milioane de lei de la Banca de Economii, sub falsul pretext al unei pretinse investiții efectuate la respectiva instituție financiar-bancară.

Potrivit probatoriului, acțiunile infracționale ale celor trei au culminat la etapa finală a Fraudei Bancare, adică în intervalul 24-27 noiembrie 2014.

În rezultatul acțiunilor de urmărire penală au fost ridicate suporturi electronice, documente, bani, precum și alte obiecte relevante pentru anchetă.

În afară de soţii Andronachi, în dosar mai sunt învinuiţi Sergiu Guşan, administratorul unei întreprinderi, şi Carolina Andriuţă, jurista familiei.

Soţia fostului deputat fugar, Vladimir Andronachi, a plecat din ţară în ziua când autorităţile de la Chişinău l-au dat în căutare prin Interpol, fiind învinuit în dosarul fraudei bancare.

Ulterior, instanţa i-a permis inculpatei să plece la Viena. În cadrul ședinței de judecată, avocatul Nadejdei Andronachi declarase că clienta sa se tratează la o clinică din Viena de 9 ani, iar dacă nu se va prezenta conform programării, riscă să nu mai poată beneficia de serviciile medicilor de acolo.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *