Externe

VIDEO/ Explozii puternice în apropierea unei baze aeriene militare ruse din Crimeea. Rușii spun că a explodat muniția și că baza nu a fost atacată

Trei martori locali au declarat că au auzit marți, 9 august, mai multe explozii puternice și au văzut fum negru ridicându-se din direcția unei baze aeriene militare rusești de la Novofedorivka, în vestul Crimeei, scrie Ruters.

ACTUALIZARE 17:45 Ministerul rus al Apărării a transmis ulterior că explozia survenită la aerodromul militar Saki a fost provocată de detonarea muniţiei de aviaţie şi că nu sunt victime, relatează presa rusă.

Nu a fost niciun atac şi echipamentele militare nu au fost afectate de explozie, mai susţine ministerul rus. Deocamdată, partea ucraineană nu a comentat pe marginea acestei explozii.

ACTUALIZARE 17:10 Cel puțin 12 explozii de intensitate variabilă au fost auzite în decurs de un minut, au declarat doi martori pentru Reuters, dar trei au fost deosebit de puternice. 

De asemenea, în videoclipurile partajate pe rețelele de socializare au arătat o coloană de fum în zonă. 

Incendiul a început după ora 15:00. UNIAN scrie că oamenii părăsesc regiunea în panică, iar în zonă s-au format blocaje de trafic, iar canalele locale de Telegram anunță că în Crimeea a fost introdusă stare excepțională.

Timp de decenii, Rusia a închiriat de la Kiev portul naval Sevastopol, unde se află Flota sa din Marea Neagră, dar a anexat întreaga peninsulă de la Ucraina în 2014, transmite Digi24.

Peninsula Crimeea, care rămâne sub control rusesc, a fost scutită de bombardamentele intense și de luptele de artilerie care au avut loc în alte zone din estul și sudul Ucrainei de la 24 februarie, când Vladimir Putin a ordonat forțelor armate rusești să intre în Ucraina.

Potrivit agenției ruse de presă TASS, baza militară este folosită de Ministerul rus al Apărării. Aici există un complex de pregătire pentru teste la sol pentru a exersa decolarea și aterizarea aeronavelor de aviație navală.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *