Actualitate

Viorica Dăncilă, după întrevederea cu Maia Sandu: „Am subliniat importanța consolidării comunității de LIMBĂ, ISTORIE, care stă la baza relației speciale cu R. Moldova”

Prim-miniștrii au discutat despre relațiile bilaterale, cu accent pe accelerarea proiectelor de interconexiune energetică.

În timpul declarațiilor pentru presă, Viorica Dăncilă a spus cele două Guverne de la Chișinău și București vor colabora într-un grup de lucru interguvernamental, iar ulterior ar urma să aibă loc o ședință comună a celor două Executive.

„Reiterez deplina disponibilitate a Guvernului României pentru o excelentă cooperare în spiritul parteneriatului nostru strategic, pentru integrarea europeană a R. Moldova(…)Am subliniat importanța consolidării comunității de limbă, istorie, care stă la baza relației speciale cu R. Moldova. Am transmis un mesaj ferm de încurajare în direcția continuării obiectivelor europene și implementării reformelor asumate.

Există interes comun pentru avansarea proiectelor bilaterale, cu accent special pe cele de interconectare energetică. Prin toate proiectele punem cetățeanul în centrul abordării noastre. Dorim să aducem o contribuție directă la îmbunătățirea de trai a tuturor cetățenilor R. Moldova”, a declarat Viorica Dăncilă.

La rândul său, premierul de la Chișinău, Maia Sandu a reiterat dorința de a aprofunda colaborarea instituțională în diverse domenii. Maia Sandu a declarat că R. Moldova are nevoie de sprijinul României.

Un alt subiect al întrevederii a vizat proiectele energetice, cu accent pe finalizarea construcțiilor și darea în exploatare a gazoductului Iași-Ungheni-Chișinău. ”Am reiterat interesul vital pentru finalizarea lucrărilor pe întregul șantierul Iași-Ungheni-Chișinău pe parcursul anului 2020. Am discutat despre importanța interconexiunilor liniilor electrice de înaltă tensiune , precum și construcției Autostrăzii Unirii și a podului peste râul Prut, în regiunea orașului Ungheni. O altă prioritate a vizat sporirea schimburilor comerciale și a investițiilor reciproce”, a afirmat Maia Sandu.

În cadrul vizitei de la București, prim-ministrul Maia Sandu s-a întâlnit cu președintele României, Klaus Iohannis. După această vizită în România, Maia Sandu va pleca la Bruxelles.

https://radiochisinau.md/ 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *