Economie

Volumul total al vînzărilor în sectorul comunicaţiilor electronice a scăzut cu 3,9 la sută, în primul trimestru

Este al doilea an consecutiv cînd sectorul comunicațiilor electronice se află în declin, după o scădere de 3,3 la sută în primele trei luni ale anului trecut.

Diminuarea veniturilor în primul trimestru al acestui an a fost determinată de scăderea volumului de vînzări pe trei segmente de piaţă cu excepţia sectoarelor Internet la puncte fixe și mobile care au consemnat o creștere cu 17,6 la sută, explică experții ANRCETI. În pofida tendinței generale pe piață, veniturile în sectorul Internet mobil și Internet fix au crescut cu 48,4 la sută și, respectiv, cu 11,5 la sută. În celelalte sectoare, telefonia mobilă și fixă, alte activităţi în sectorul respectiv au fost înregistrate scăderi.

Potrivit raportului, cea mai mare rată de scădere a veniturilor – de peste 22,5% – a fost înregistrată pe piaţa serviciilor de telefonie fixă. O rată de scădere relativ mai mică a fost atestată pe piaţa serviciilor de difuzare și retransmisie a programelor audiovizuale – de 5,9 la sută și pe piața de telefonie mobilă – de 4,3 la sută.

ANRCETI elaborează şi publică, cu începere din anul 2012, rapoarte trimestriale despre evoluţia principalilor indicatori pe toate segmentele pieţei de comunicaţii electronice. Rapoartele sînt întocmite în baza datelor statistice raportate ANRCETI de către furnizorii care activează în sectorul comunicaţiilor electronice. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *