Ultima oră

Voluntarul zilei: Corina Bezer

La cei 19 ani ai săi, Corina studiază în anul I la Facultatea de Relații Economice Internaționale a Academiei de Studii Economice a Moldovei. Pe lângă pasiunea sa pentru economie, tânăra acordă o atenție deosebită lecturii, muzicii și jurnalismului. La inițiativa prietenului său, Vlad Bilețchi, a ales să se implice în acțiunile desfășurate de Tinerii Moldovei și împreună informează oamenii despre adevărul istoric pentru că, în viziunea lor, cine nu cunoaște istoria, riscă să o repete, exact așa cum ne-a învățat marele Nicolae Iorga.

,,Din păcate, societatea în care trăim refuză cu înverșunare să înțeleagă că vom fi liberi cu adevărat în măsura în care libere vor fi limba și istoria noastră, în măsura în care vom ști să le apărăm împotriva timpurilor atât de nedrepte cu noi”, este de părere Corina. Tânăra ne mărturisește că a crescut și a fost educată de poeziile lui Grigore Vieru și că vorbele lui de aur trebuie să fundamenteze spiritul patriotic al fiecărui cetățean: ,,Jur în fața lui Dumnezeu să nu vâr cuțitul în inima fratelui român de peste Prut și să lupt până la capătul vieții pentru Unirea cu Țara“.

Mii de persoane au fost implicate în cadrul campaniei ,,Vorbim românește, suntem români”, ceea ce reprezintă un real succes, consideră Corina, care de-a lungul campaniei s-a regăsit pe sine, precum și principiile și valorile care să o ghideze în viață, după cum și puterea de a sădi adevărul în inimile celor din imediata apropiere, dar și din lunga depărtare.

Pe Corina o desemnăm astăzi ,,voluntarul zilei”, iar mâine poate veni rândul tău.
 
tinerii.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *