Război

„Vom distruge toate forțele pe care le putem vedea”: Un fost șef CIA a explicat ce va face SUA în cazul unui atacul nuclear rusesc asupra Ucrainei

Amenințările nucleare ale Rusiei trebuie luate în serios, a declarat fostul director al Agenției Centrale de Informații a SUA, David Petraeus. Statele Unite și aliații lor din NATO vor răspunde la un astfel de atac rusesc asupra Ucrainei, dacă se va întâmpla, dar nu vor folosi arme nucleare ca răspuns.

Țările partenere ale Kievului “vor anihila toate forțele regulate rusești pe care le putem vedea și recunoaște pe câmpul de luptă” din Ucraina. În special – în Crimeea și în Marea Neagră. Petraeus a declarat acest lucru în cadrul emisiunii ABC News This Week.

Fostul director al CIA a declarat că acum situația de pe câmpul de luptă nu este în favoarea ocupanților și că “lucrurile ar putea deveni și mai rele pentru Putin și Rusia“.

“Și chiar și utilizarea armelor nucleare tactice pe câmpul de luptă nu va schimba nimic“, este el sigur.

Cu toate acestea, Petraeus a avertizat că astfel de amenințări din partea lui Putin nu trebuie luate cu ușurință.

Când gazda emisiunii l-a întrebat dacă utilizarea armelor nucleare ar necesita intervenția directă a SUA și a NATO, Petraeus a răspuns: “Acest lucru nu poate rămâne fără răspuns“. Cu toate acestea, este periculos să ne angajăm în escaladarea nucleară, să o extindem.

Potrivit armatei americane, președintele rus Vladimir Putin se confruntă acum cu un “impas ireversibil“, pierzând în ciuda acțiunilor “disperate” în război. În special, pentru că Ucraina s-a mobilizat mult mai bine decât Rusia și a recrutat, antrenat, echipat, organizat și utilizat forțe incomparabil mai bune.

“Nici o anexare, nici măcar amenințări nucleare voalate nu vor putea să-l scoată [pe Putin] din această situație”, a declarat Petraeus.

Întrebat dacă Rusia poate învinge Ucraina, el a răspuns: “Nu pot. În acest moment, el [Putin] nu poate face nimic”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *