Actualitate

Votul mixt sau votul Real al Reîntregirii?!

Mă bucur că ne-a reuşit să realizăm acest proiect, dar mă întristează faptul că am publicat doar 100 de exemplare ale acestei importante ediţii. Astfel m-am convins a câta oară cine sunt moldovenii partinici. Şi de data aceasta ei au demonstrat că pot da milioane pentru partidele cu șanse de a accede în Parlament, dar pentru editarea unei cărţi bune n-au găsit niciun bănuț.

Menţionez că în această carte cititorul găseşte răspunsuri ştiinţifice într-un limbaj accesibil la zeci de întrebări în contextul unionismului şi separatismului rusesc, al intereselor geopolitice şi comportamentului guvernărilor RM, al schimbării aşteptate de un popor sărăcit într-un stat capturat etc. Ecourile cititorilor, apărute deja în presă, vorbesc despre marele interes pentru Centenarul Unirii şi alegerile care ne vor hotărî soarta în 2018.

E şi firesc. Ne aflăm într-un moment crucial, în fața unui examen nu doar pentru unionişti, dar şi pentru elita politică, și pentru întreaga societate din RM şi România. Cunoaşterea situaţiei geopolitice îmi spune că vor fi supuși acestui examen şi cei rupţi de Patrie, dar şi cei care fac tot posibilul să rămânem așa. Din păcate, ultimii se unesc cu toate forţele care trag foloase din despărţirea noastră. Ei se evidenţiază la tot pasul, unde ai privi… Sunt încă mulţi și aceasta complică boala în care zace societatea noastră.

Lupta politică la Chişinău e pe două paliere: pe de o parte, contra Europei şi a Unirii; pe de altă parte, pentru UE şi reunificarea noastră cu Țara. Această luptă devine tot mai evidentă și încordată. În aceste momente istorice, pe ambele paliere sunt aruncate tot felul de chemări, doctrine demagogice, încât omul simplu rămâne dezorientat. Numeroşii filoruşi, antiunionişti şi antieuropeni îşi aruncă săgeţile otrăvite, speriind lumea cu jandarmul român… Ce face Guvernul? Ce face Parlamentul? Ce face justiția pentru a apropia întoarcerea Basarabiei acasă? E de ajuns să observăm ce se întâmplă în Consiliul Suprem al Magistraturii şi ne vom convinge de ce autorităţile noastre nu vor mai primi ajutor din UE.

La fel, e de ajuns să tragem cu ochiul la partidele noastre pentru a înțelege că-s preocupate de alegerile din 2018, dar nicidecum de reîntregirea Țării. Ele toate trăiesc pe altă planetă. Partidele de dreapta, care ar trebui să fie unioniste, tac, sunt în aşteptare, poartă discuţii formale și întârzie cu crearea Alianţei „Centenar”. Nici cele care se declară unioniste nu cer înființarea unui centru de salvare naţională pentru unirea cu Ţara. La rândul lor, partidele luptelor stradale (PAS şi PPDA) rămân ferm pe poziția ca mai întâi să se facă ordine în ţară și să ne apropiem de UE. Cât despre Unire, se va vedea… Ba se declară contra, ba pro. Cum îi va înţelege electoratul?

Avem ce avem. Avem FDRM și Sfatul Ţării-2, dar ne lipsesc politicieni ca Stere, bărbaţi de stat care să unească sentimentele patriotice ale celor mulţi. Dumnezeu încă nu ne-a trimis astfel de oameni. E o întâmplare sau El aşteaptă deşteptarea noastră? Priviţi la tinerii din organizaţiile prounioniste, care ştiu ce vor! Ei luptă hotărâți, ei reprezintă o echipă, au şi lideri, precum sunt: George Simion, Vlad Bileţchi, Ion Daşcenco, Alexe Rotaru, Marian Clenciu și alții. Numai vârstnicii partinici, cu rânzele lor invidioase, visează să mai calce o dată pe greblă, de unii singuri.

Dar vremea nu aşteaptă. Presiunea unionistă creşte direct proporţional cu demagogia guvernanţilor care duc RM în neant. Sub presiunea propagandei ruseşti şi a demagogiei antiromânești, oamenii noștri rămân a fi dispersaţi în două, între Rusia şi România. Apele fiind tot mai tulburi în această privință, vă propun să ne întrebăm:

– de ce unionismul străzii devine unionism de stat nu numai în România, dar şi în RM?
– cine încurajează separatismul rusesc şi unionismul românesc şi de ce?
– de ce partidele unioniste trebuie să ia exemplu de la tinerii unionişti, care devin din zi în zi mai uniţi?
– cine poate face schimbarea multaşteptată pentru basarabenii aflaţi în captivitate – cei care vor mai întâi Unirea cu Ţara sau cei care își doresc alegeri mixte?

Acum, când situaţia social-politică se schimbă cu viteza taifunului, e bine să avem în vedere ceea ce se întâmplă în jurul nostru și să nu uităm un lucru principial – ce interese ascund cei care declară una şi fac alta? Să luăm drept exemplu un caz limpede şi fierbinte. Acum, când Capitala e folosită în jocuri politice, când Dodon refuză să se conformeze legilor, ziarul TIMPUL a anunțat boicotarea referendumului socialist anti-Chirtoacă. Prin această campanie, s-ar face economie de aproape 10 mln de lei, i-am descuraja pe socialiști, care ne urăsc din tot sufletul şi am demonstra că suntem imuni. Boicotul referendumului din 19 noiembrie înseamnă unitate naţională împotriva răutăţii socialisto-comuniste, concepută în laboratoarele secrete ale Moscovei. „Anti-referendum înseamnă demnitate şi credinţă în adevăr”, după cum scria profesoara Alexandra Tănase.

Într-adevăr, examenul pe care-l vor da chişinăuienii în ziua referendumului va însemna nu pur şi simplu salvarea lui Dorin Chirtoacă, ci salvarea Capitalei. Duşmanii Primăriei sunt şi duşmanii Unirii. Ei își doresc nimicirea totală a partidelor, nu numai a celor liberale. Oare nu-i limpede, în pofida tulburării politice actuale, că oponenții actuali ai lui Chirtoacă vor lupta pentru separatism şi contra Unirii?

Iată de ce am lansat și eu proiectul „Boicotul alegerilor”. Ce înseamnă aceasta, în esenţă? Având experienţa „Anti-referendum”, dacă chişinăuienii vor demonstra demnitate şi credinţă în adevăr, dacă vor demonstra că le este scumpă unitatea naţională, dacă vor demonstra patriotism şi morală creştină, vom putea realiza proiectul „Anti-mixt”, prin boicotarea alegerilor şi promovarea Votului Real. Numai acel vot al poporului, pentru Reîntregire, este unul real, fiindcă se naște din inimă, suflet și din conştiinţa faţă de destin.

În condiţiile în care e greu de presupus că opoziţia va renunţa la separatism în campania electorală, nu putem fi siguri că poporul se va trezi. Decât să participăm la alegeri în asemenea hal, mai bine să renunţăm la ele. În acest sens, boicotul declarat de pe acum ne va înviora conştiinţa şi va arunca în aer această maşină ticăloasă a statului. De altfel, nici presiunea social-politică a maselor, nici presiunea UE, nici presiunea forţelor proeuropene din România nu va convinge elita politică compromisă a RM să renunţe la votul mixt atât de mult cum o poate face boicotul general-naţional, ca forţă explozibilă pentru grăbirea deşteptării naționale. Or, examenele Anti-referendum şi Boicotul alegerilor vor servi drept modele de luptă eficientă pentru a schimba lucrurile spre bine în această bucată de țară.

Așa să ne ajute Dumnezeu.

_________________
P.S. Unii ar putea să-mi reproșeze că mă grăbesc cu boicotarea referendumului socialist anti-Chirtoacă și a alegerilor parlamentare pe baza sistemului mixt din 2018. Dar să nu uităm că aderarea noastră la UE e imposibilă fără Reîntregirea cu Ţara!

Virgil MÂNDÂCANU,
profesor universitar
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *