Criza

Republica Moldova – o republică separatistă pe un teritoriu furat de la români

28 iunie 1940 este o zi cheie în istoria existenței statului Republica Moldova. Fără raptul teritorial pus la cale de Stalin, în cârdășie cu Hitler, statul actual R. Moldova nu ar fi existat.

Dacă anexarea Basarabiei din 1812 este o divizare a principatului Moldovei, anexarea acestui pământ românesc de către URSS, din iunie 1940, este un jaf teritorial clasic. Fără niciun drept, fără niciun temei și fără nicio bază legală, URSS a furat o parte din teritoriul României – provincia estică rămasă în istorie cu numele fatidic de Basarabia.

Trebuie să fie clar pentru toată lumea că Rusia sovietică a furat o bucată de pământ ce aparținea românilor. Politicienii de astăzi conduc un stat pe un teritoriu furat de la români de către un dictator nebun și sângeros.

Dacă moldovenii pot avea un stat pe un teritoriu furat de la români și locuit în prezent de cetățeni români, acest lucru servește drept „fundament” și pentru „poporul transnistrean” să-și facă „țară” pe un pământ furat de la moldoveni

Basarabia – teritoriu furat de la români de către rușI

Paradoxul elitei politice pro-europene din R. Moldova este că ea înțelege că Republica Moldova nu are niciun drept istoric asupra teritoriilor furate de sovietici de la România.

Nu există niciun temei juridic pentru existența unei „republici” a Moldovei, cât timp statul România este continuatoarea de drept și de fapt a principatului Moldova.

Recunoașterea de către UE a dreptului absolut legal a României de a oferi cetățenii este un prim pas făcut de Bruxelles spre o viitoare unire a R. Moldova cu România în cadrul UE, prin accederea la UE.

Moldovenii nu și-au pierdut niciodată din punct de vedere legal dreptul de a fi cetățeni români, prin ascendența noastră din români. De frica rușilor, sau de frica pierderii accesului la putere – politicienii din Chișinău, de 30 de ani refuză să spună un adevăr simplu cetățenilor – R. Moldova există pe un teritoriu furat de la români. Iar „pro-europenii” din Chișinău de facto, administrează temporar un pământ furat de Stalin de la România.

Din păcate, românii din Basarabia nu se mai pot baza pe susținerea României, cu regret constatăm că puterea la București se află în mâinile unor cozi de topor, fără niciun fel de simț istoric sau patriotic.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

comentarii

  1. Corect. Orice încercare de a justifica existența „statului” RM nu face altceva decât să dea apă la moară politicii imperialiste rusești. Celor de „bunăcredință” le cer doar atât: follow the money.

    1. Odată cu schimbarea de generații în RM, când pleacă la lenin și la stalin iubitorii de cccp. Și atunci când “politicienii” maldaivani vor recunoaște cinstit care este scopul existenței “statului” RM.

      1. Just , D-l Burebista ! A mai scris de nenumarate ori , ca sunt Nedumerit si Socat atunci , cand Clasa politica de la Chisinau, inclusiv Actuala Conducere , PAS , stiind foarte bine Adevarul despre originea Romaneasca a Basarabenilor Bastinasi — continua sa se prefaca ” MORTI IN POPUSOI” !!! Asta cat ipocrizie trebuie sa radiezi , ca sa nu reactionezi la Afirmatiile Academicienilor si Istoricilor Savanti , Investigatori IN CADRUL ACADEMIEI DE STIINTA a RM , care VIN cu PROBE INCONTESTABILE , DOVEDIND originea Romaneasca a Basarabenilor Bastinasi ! Iata una din Probe , Confirmata de Academicianul , D-l Valeriu Matei : https://www.youtube.com/watch?v=OxVShuH7hUU

        1. Unirea nu se face pentru că nu există interes în RM. Dacă s-ar uni ar dispărea: Președintele, Parlamentul, Guvernul cu toate ministerele, o groază de reprezentanțe guvernamentale etc Cam câte mii de posturi călduțe ar dispărea? Și ce-ar rămâne? Câteva sute de posturi de prefecți , prefecturi și consilii județene, în număr drastic de mic!! Iar majoritatea posturilor sunt ocupate de rusofoni , ei și urmașii lor, moștenire din vremea URSS…Deci rusofonii nu că ar avea ceva cu România, au ce au cu posturile călduțe…Atâta vreme cât mai vin ceva bănuți din Europa și România, las-o că merge și-așa, după noi, potopul.

          1. P.S. Cred că față de cheltuielile uriașe care sunt acum cu stufosul aparat al administrație de stat, centrale și locale, s-ar reduce cred, cu 70%, pentru că introducându-se și în Moldova digitalizarea ar dispărea și mulțimea de funcționari pierde vară de la ghișee.

    2. Poate peste50 de ani, dar mai precis peste 100 de ani poate va fi unirea. Trebuie sa așteptăm, în UE sa nu întra…

  2. Foarte bine punctată ”identitatea statală” moldovenistă! Națiunea moldovenistă ”este sublimă, dar lipsește cu desăvârșire”. Continuarea în orice formă a ”discursului statalist” nu este altceva decât o incercare naivă și populistă de justificare a unei enorme și manipulative minciuni bolșevice. Ar fi corect ca această himeră, făcătură cu pretenții de statalitate să poarte un nume, mai mult sau mai puți justificat: ”Republica Moldovenească de Est” – ”RME”. Aroganța, prostia și minciuna, fundamentele statalismului fatidic moldovenist, ar fi demistificate și într-o oarecare măsură atenuate.

    1. “Un prim pas” pe dr..cu. Romania acorda cetatenia unora ca Dodon si chiar unor banditi transnistreni care nici nu vorbesc romaneste in timp ce pierde cetateni la greu, una din cauzele majore fiind emigratia ( cel putin 3.5 milioane de romani au parasit tara definitiv) si mai mult tineret. Faptul ca nu cer renuntarea la cetatenie ( in tarile care permit multipla cetatenie ) este ca nu doresc sa piarda drepturi cum ar fi pensia sau sa nu isi complice mostenirea antecesorilor la decesul acestora.
      NN Imensa majoritate a moldovenilor care primesc pasaport romanesc il folosesc pentru a pleca in tarile cele mai bogate din UE si a lucra acolo. Deci Romania este doar o halta pe un traseu cu destinatia vestul si centrul Europei.

  3. BASARABIA, este una din fiicele DACI-ei, pierdute și așteptate în fiecare ceas prielnic de întoarcere acasă, dar de-a lungul timpurilor, politicienii noștri s-au înțeles cu vrăjmașul străin, rus, turc, etc. să mai muncească și să producă pentru ei, acasă au denumit familia DACĂ în Română, străină de neamul autentic și-l venerează acum după 2000 de ani în imn pe hoțul, ucigașul Traian. Stau și mă întreb unde să se întoarcă fiica ..BASARABIA?

    1. Bravo Viorel, fiul meu dacopat. Ma bucur ca nu mi-am pierdut timpul degeaba cu tine la orele de agitprop rusesc. Eu si intreaga Rusia criminala slavofila si panslavista prin pseudoprofesorul Umnov-Denisov te incurajeam pe tine pigmeule sufletesc sa-l mascaresti pe imparatul Traian dar si pe marele patriot roman din Ardeal care a scris imnul, Andrei Muresan. Vezi cum faci, dar e musai sa latri si la Vasile Alecsandri pentru ca si-a permis sa scrie “Cantecul Gintei Latine” motiv pentru care a primit Cupa de la Montellier. Sa nu uitam ca Moskova e “a treia Roma”. Slava!
      https://www.youtube.com/watch?v=0Q3E9G5SCOg
      https://www.youtube.com/watch?v=naaK6tBr79c

        1. Viorel, am inteles ce era de inteles. Motiv pentru care ambasadorul Kuzmin te asteapta. I-am povestit ce nulitate culturala esti. Omul are nevoie de personaje utile ca tine (in sensul leninist al cuvantului), de inconstienti ca tine care nu au habar cat rau aduc neamului romanesc rostogolind tezele clocite in laboratoarele kgb. Ia-l pe fratele tau Roxin si fuguta la ambasada. Saluta-l pe ambasador cu traditionalul slava rossii si moskova e a treia Roma. Daca dovedesti ca esti sovieto-sosocar perseverent, o sa te recompenseze cu georgievskaya lentochka si cu povestea sforaitoare precum ca rusnacii sunt miezul din dodoasca culturala a lumii pentru ca sunt inruditi dinastic cu inexistentul Prus nepot al imparatului Octavian Augustus la randul sau nepot al marelui imparat Gaius Julius Caesar.
          p.s
          Diana e numele unei importante zeitati romane. Recunosc ca sunt zeita, insa numele o sa-l rectific zilele astea. De pe acuma imi poti spune Bendis Sosoaca.

          1. Pentru asemenea dejecții nu meriți decât un îndemn rusesc, pe care tot îmi amintești că aș fi filorus, filo ucrainean și alți dușmani de la Regele BUREBISTA încoace. “Deci dragă zeiță”: Pașol na turbinca.

            1. In vorba poate ca nu esti filorus, insa in fapta esti fara sa te prinzi. Acesta e supremul sens al utilitatii leniniste. Tu, asemeni mie, zeita Sosoaca, latri pavlovian cand e cantat imnul si e evocat numele marelui Traian. Nu arunc margaritare in gura pechinezilor amintind de importanta scolii ardelene, nu pierd vremea cu cei ca tine explicand importanta componentei latine in rezistenta romanilor basarabeni, care da, in august ’89 si-au dat silinta sa revina la alfabetul latin. Te sfatuiesc sa depui cerere la Maia Sandu ca sa schimbe numele liceului Ginta Latina din Chisinau cu un nume pe placul tau. Unuia ca tine, ce ar putea sa-si spuna eforturile patriotilor ofiteri romani care in prizonieratul siberian reconstituiau din memorie exceptionalele Memoriale ale ilustrului latinist, academicianul Vasile Parvan. Parentalia e un exemplu. Pana la pasol na turbinca lui Creanga, vezi ca te impedici de pahod na Sybir a lui Vasile Alecsandri erudit roman moldovean cu premiu mare de la dusmanii de clasa, latinistii.
              https://www.youtube.com/watch?v=E4JdniLFE1o

    2. Ba Viorele, ia-o pe Vulpita si carativa la Moscova ca acolo va sade bine. Romanii de astazi, nu sunt daci! Asta sa fie clar pentru toti dacopatii ca tine, la fel cum italienii de astazi nu sunt romani si nici francezii nu sunt gali iar britanicii nu sunt celti.

      1. Cred că suferi de analfabetism funcțional, ca recomandare: mai citește postarea mea inițială și poate vei găsi sensul cuvintelor mele.
        Notă: “Analfabetism funcțional este o noțiune care se referă la persoanele care știu să citească, dar nu înțeleg ceea ce au citit. Mai precis, o persoană poate să reproducă verbal sau în scris un text, dar nu îl înțelege suficient pentru a-l folosi ca resursă în reușita unei acțiuni sau în performanță.”

  4. Eu unul,un unionist convins, de cand tot citesc articole de genul acesta am inceput sa-mi pun intrebari. Ori ca ascult la Simion sau Sosoaca ori ca citesc articole din astea tot aia.
    Toti sunt tradatori,toti sunt cozi de topor,toti sunt slugile imperialismului…numai panaramele astea latratoare stiu ele mai bine. Vine Jiji Galerie si face el Unirea.
    Deocamdata vad ca diplomatic si economic Romania ajuta Moldova.

      1. Dacă atâta-l duce capul… Nu poate gestiona o asemenea acțiune de mare amploare. Sau asta-i linia de la Cotroceni, sau de la Consiliul Europei, de tergiversare, să nu-i supere pe ruși…Dar e o poziție falimentară pe termen lung, până intră Moldova în UE, o ocupă rușii, Doamne ferește!

      2. Dupa cate imi amintesc, Aurescu a spus ca ceea ce sustine Romania in momentul de fata este o unire in cadrul UE. Nu am vazut nicio afirmatie a lui ca NU VREA unirea. Puteti da o citare in aceasta privinta?

        1. Citește atent declaratia. Spune despre o „respublică maldovă” independentă in cadrul UE. Dacă România și Ungaria sunt în UE, înseamna asta că sunt „unite în cadrul ue” ? Declarații pentru prosti

          1. Diplomatia inseamna mult mai mult decat urletele hauriste.
            Sa vorbesti astazi de modificari de granite inseamna sa legitimizezi pretentiile Rusiei in Donbas si Crimeea.

              1. Aveti dreptate baieti,,sunt dus cu pluta.
                Nu ma duce mintea sa inteleg binefacerile latraturilor hauriste.
                Sunt atat de prost incat am crezut ca Securitatea lui Ceausescu preluata de Vadim Tudor a disparut pe cale naturala.Vad ca tot impuiaza.

          2. Care este problema? Este clar ca R Moldova trebuie mai intai sa intre in UE. Altfel nu cred ca se poate vorbi de unire intre o tara din UE (Romania) si o tara din CSI partial ocupata de Rusia si cu o majoritate rusofona a populatiei (R. Moldova). Dumneata ai spus ca Aurescu NU VREA unire.

  5. Citesc cu plăcere Timpul și aș ruga redacția ca, articolele care provoacă dezbateri, să fie mai atent poziționate, de ex într-un spațiu special Istorie-Unirea. Le-am găsi mult mai ușor și am dezbate teme interesante. Am constatat că sunt mulți cititori avizați și pro și contra. Mulțumesc frumos!

  6. Da. Insa la o tara mica ca Moldova aveti un sac plin cu judete (trintori bugetari)+presedinte + ministere + parlamentari ++++. Ce unire? Cum sa-si piarda ei posturile. 2 Ce faceti cu sudul intre Prut si estuarul Odesa. 3 Ce faceti cu nordul Cernauti etc. Tip: Medvedev se pare este de acord (a repetat zilele trecute) sa dea vestul Poloniei, Transcarpatia Ungariei si Cernauti Romaniei. Nu-i mai injurati pe Rusi ei sint singura voastra sansa de reintregire a Ro mari. Ucrainienii va vor toca si pe voi si pe RO din dreapta Prutului daca deschideti gura.

    1. Hai să lămurim o treabă: când am intrat în CE am renunțat la revizuirea granițelor(condiție obligatorie!). Acest document îl va semna și Moldova, dacă va fi primită.
      ,,Dărnicia” lui Medvedev este pe principiul: hai să-i prostim pe proști! Ai vreun exemplul în istoria Rusiei și a Imperiului sovietic de ,,cedare de bunăvoie și nesilit de nimeni” a vreunui teritoriu?? E o simplă dezbinare pentru dezicere de Ucraina. În altă ordine de idei, operativ este să se unească Moldova cu România. Există voință pe ambele maluri ale Prutului, dar USA are nevoie de ași în mânecă pentru Putin. Asta e, trebuie să fii de o parte, altfel, ești halit.

    2. Termina sa visezi balerine de la Bolshoi, care aduc cadouri teritoriale Romaniei, plutind gratios pe varfurile degetelor!… Ti-am mai zis si ti-o repet pentru ultima oara: chiar si unita, Romania nu va putea dainui izolata de restul Europei si al lumii. Ori aceasta lume nu ar recunoaste niciodata noua Romanie astfel unita, adica din mila Rusiei. Deci inafara de probleme majore, nu am “capata” nimic. Noi, romanii, nu vrem unire cu forta, fiindca tocmai ca nu suntem rusi!

  7. In permanenta trebuie facuta o echilibristica delicata intre ce vrei, ce poti si ce ti se permite. Cine n-o face bine se impiedica, sau mai rau isi rupe gatul (Eminescu propunea la 1877 o echilibristica cu Imperiul Otoman, care renuntase inclusiv la plata tributului, si obtinerea pasnica a independentei in circa 20 ani, fara o picatura de sange si fara a slabi si mai mult pe otomani; am ales alianta cu Rusia, am facut o imensa jertfa de sange si nu am fost acceptati de Rusia la masa tratativelor de pace nici la San Stefano, nici la Berlin)

  8. Nu e chiar asa cum spune articolul. Rep Moldova are o lunga traditie de greseli facute fatza de Romania. Un lung sir de conducatori ostili la adresa Romaniei. Si daca ar fi fost doar atat: dar cel mai mult ne-a durut cand moldovenii au zis ca ei nu sunt romani, ca ei sunt maldavani si ca de ce sa se uneasca ei cu romanii, sa le fure romanii tot. De parca ce aveau ei de furat, sa nu le fi fost deja furat de rusi ? Niste prosti, care nu-si cunosc istoria, nici originile. Niste fuduli, care nici pe ce sa aiba a fi fuduli nu au. Vorba aia: si prosti, si ai dracului ! Si atunci, cand vezi asa…. de ce sa te implici daca tu zici ca nu esti roman ? Stai in prostia ta, in independenta ta, in saracia ta, in coruptia ta, in limba ta pocita de rusi si nu mai cere ajutor la UE, ca UE nu da nimic fara garantia depusa de Romania. Asta sa fie clar, UE nu are nevoie de Rep Moldova, daca Romania nu garanteaza pt Moldova ! Daca Romania isi ia mana de pe Moldova, nici UE nu e interesata de a se extinde !

    1. Daca incerci sa fii obiectiv in mod inevitabil apar criticile, si pana la urma trebuie zis lucrurilor pe nume. In 1918 era un cu totul alt context de care Romania a profitat: colapsul monarhiei tariste, intrarea Romaniei in razboi alaturi de cei care au castigat razboiul, faptul ca un american Wilson a emis un principiu pe care s-au trasat granitele dupa Primul Razboi Mondial, si anume principiul autodeterminarii popoarelor.
      In ceea ce priveste Basarabenii, nu trebuie sa fim ingaduitori absolut deloc cu toate porcariile pe care le spun, trebuie sanctionati prin atitudine de fiecare data. Marea lor problema e ca si-au pierdut verticalitatea si s-au lasat inveninati de rusi. Iuliu Maniu a murit in puscarie la Sighet dar nu a inceput sa invete rusa. In Romania au fost impuscati pentru ca s-au opus nationalizarii facute de comunisti, din Basarabia nu am auzit cazuri de romani care sa ramana drepti pana la capatul zilelor.

      1. PS: Astazi sunt mai prosti si saraci decat oricine in Europa, dar mai fuduli ca orice am natie am intalnit eu pe pamantul asta.

  9. Dragi anarho-progresisti pescuitori in ape tulburi, duhniti a internatinalism si revolutie permanenta motiv pentru care mascati rosul trotskyist-bakunin cu ifose eco ale asa-zisului pact verde. Va sta in gat crestinismul, iar cand auziti pronuntat numele lui Iisus Hristos vi se intuneca mintea si se starneste in voi furia bezbojnica. Limbile voastre sunt muiate in ura, cuvintele sunt pe masura, iar faptele va releva natura pervertita, antihristica. Nationalismul, statul national, marile figuri ale culturii si istoriei nationale le intelegeti si le simtiti pidosnic. Va jucati cu falsa unire in ue si va deranjeaza revenirea Basarabiei la trupul Romaniei. Sunteti recrutati ca sa fiti noii delatori si tortionari, ideali pentru marsrutizarea societatii spre prapastia qr a kolhozului global unde nu exista posesiuni dar e fericire maxima in diversitate. Pentru asta sunteti sponsorizati generos si mangaiati pe crestet de apologetii noii ere. Insa, intelegeti sau nu, va pasa sau nu: “Vai lumii, din pricina smintelilor! Ca smintelile trebuie sa vina, dar vai omului aceluia prin care vine sminteala”. Smintitorilor, cele de saptezeci de ori cate sapte si vremea obrazului intors se apropie de final.

  10. Adrian Popa, faci ce faci si dai cu mucii in fasole. Dupa ce ne dai la nas ca RM este teritoriu furat de Rusia si bla, bla, .. inchei apofeotic cu concluzia “din pacate azi RM nu poate gasi sprijin ” de la liderii actuali ai Romaniei care sunt cozile de topor ale unor interese zfraine.
    Pa8 Adrian Popa, or fi “culiok”ii manevrati de SUA si alte puteri europene dar nu sunt marionetele lui Putin zau ale Dusiei.
    Xeci nu ar fi motive sa nu acorde sprijin eforturilor de integrare a RM in UE si implicit cu Romania.
    Dar primul obiectiv e derusificarea si asta ar trebui sa intelegi si tu, oricat de dureros ar putea fi chiar penfru tine.

  11. Are dreptate, in cazul asta nu stii ce vorbesti. Ai mentalitate de sclav manipulat si dezinformat si esti gata sa-ti dai pantolonii jos la prima strigare. Din cauza celor ca tine Romania Mare nu va mai exista. Uita EU imperiile dispar in timp.
    P.S. Antreneaza-ti butucii se pare ca keyboardul este prea mic pentru tine.

        1. Locutiunea “de Pasti” e corecta pentru ca e vorba de un eveniment care se repeta in fiecare an. johnnyBlack , shut your mouth ! Chiar daca te dai romàn nu prea semeni . Mai pune mana pe o carte de gramatica si pe un vocabular. La fel si pentru tzatza Kamikaze.

  12. Hristos a Inviat!
    Omul a cazut prin Adam si se ridica prin Hristos. Urcand Golgota neamului romanesc, multi au cazut sufleteste prin tortura trupului in temnitele rosii de la Pitesti, Gherla, Aiud, Sighet si multe altele. Multi au presarat Siberia intunericului rosu cu mormintele lor. Dar s-au inaltat prin Iisus Hristos Domnul si Mantutorul in lumina eterma. Cat despre noi, cei de acuma, Dumnezeu sa ne ierte ca suntem netrebnici care nu trec de glezna inaintasilor. Ca niste contabili, extragem atotstiutori pib-ul si ne pierdem prin profit si pierdere. Ne impiedicam de dezechilibrul macroeconomic si anticipam tacticos insurmontabile obstacole statistice in calea readucerii Basarabiei acasa. Nu gasim nici un rost in: “arunca painea ta pre fata apei, ca intru multimea zilelor o vei afla”. Cu lasitatea corectitudinii politice ne intoarcem privirea si de la fratii aflati in alte teritorii instrainate ca sa nu facem nimic pentru a usura povara lor. “Vai de cei ce zic raului bine si binelui rau…” pentru ca am inlocuit demnitatea si verticalitatea cu mimetismul si strambatatea. Oare nu ne gasim nici o vina ca arivistii politruci de pe ambele maluri ale Prutului isi fac de cap nestingheriti si ne batjocoresc eurocrat?

  13. MULTE aberatzii citesc in cele de mai sus. Guvernantzii maldafani au fost si sunt si acum :::: “” branza buna in burduf de caine .”” Sunt romani care nu mai stiu ce sunt. Nici un politician nu pronuntza cuvantul ::: SUNT ROMAN. Atunci si poporul ii asculta si urmeaza pe cei care ii conduc. Ocupantul prin siluire de constiintza si a ajuns scopul :::: Distrugerea constiintzei natzionale si cultivarea urii fatza de romani. De aceea rusul a considerat totdeauna ca si acum pe moldoveni de PROSTI. Sa fii ocupat cu fotza si asasinat iar Varanoff si Dandanoff considera ocupantul :::: liberator. Cine te poate considera destept in aceasta situatzie ???? Niciodata nu vetzi intra in UE si NATO caci rusia se va opune totdeauna. NUmai prin UNIRE cu vointza politicienilor dela chisinau se poate reda romaniei basarabia furata de stalin. Ori, duplicitatea evidenta de acum a guvernantzilor arata ca ei spera sa nu intre in UE si NATO ci sa intre sub aripa rusului. Nu se separa de CSI, nu renuntza la Uniunea Asiatica a lui Putin, ei asteapta “” pe ai nostri “” dela kremlin. Tot mintzind pe romani ca sa le estoarca bani.
    Vetzi avea UE si NATO numai prin UNIREa cu Romania. Mintzitzi poporul spunand ca vetzi intra in UE lustruind ciubotele lui PUTIN.

    1. După reunificarea Germaniei, un reporter îl întreabă pe un german din Germania federală:
      -Ei, cum sunt frații voștri din Germania de est?
      -Niște ruși, care vorbesc nemțește…;))

  14. Ascultați la moșu: după anii 90, perioada de acum este cea mai prielnică pentru Unire. Alta, nu mai pupăm, rusofonii se vor regrupa, iar dacă se pierd următoarele alegeri, aleluia. Așa că, dragi români moldoveni necorciți, bateți fierul cât e cald: președinție, parlament, guvern, instituții, renunțați la privilegiile de moment și gândiți la viitor. Afișați obiectivul cu curaj, nu vă mai ascundeți, altfel, aveți soarta Ucrainei. Nu cred că România va fi indiferentă…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *