Război

Un nou masacru mai rău ca la Bucea. O groapă comună cu peste 400 de cadavre îngropate, descoperită într-o pădure de lângă Izium

Într-o groapă comună dintr-un cimitir din pădurea din apropierea orașului Izium, regiunea Harkov, care a fost eliberată de forțele de ocupațe a fasciștilor ruși, a fost găsită o groapă comună în care au fost îngropate peste 400 de cadavre.

Acest lucru a fost declarat de Anton Gerașcenko, consilier al ministrului ucrainean de interne, în cadrul unui teledon de informare.

“Tocmai au publicat imagini ale unui cimitir din pădure cu peste 400 de cadavre de oameni îngropați acolo. Fiecare cadavru va trebui să fie exhumat, așa cum s-a întâmplat la Bucea. Avem, din păcate, o astfel de experiență tragică negativă și vom stabili circumstanțele morții fiecăruia dintre cei peste 400 de oameni îngropați în cimitirul de lângă Izium”, a declarat Gerașcenko.

De asemenea, el a spus că în Izium sunt case rezidențiale în ruine și a citat locuitori locali care au declarat că trupurile a 47 de persoane au fost scoase de sub dărâmăturile uneia dintre aceste case.

“Este vorba de o casă cu trei etaje în care două intrări s-au prăbușit în urma unei bombe aeriene rusești. Potrivit rezidenților locali, atunci când au fost însărcinați cu înlăturarea molozului sub ocupația rusă, 47 de cadavre au fost scoase de acolo”, a declarat Gerașcenko.

El a sugerat că numărul total al persoanelor ucise în Izium în timpul ocupației ar putea fi de aproape 1.000.

“Și va fi de peste două ori mai mult decât la Bucea. Bineînțeles, vom verifica totul”, a subliniat Gerașcenko.

Președintele Vladimir Zelenski a comentat deja groapa comună din Izium.

Rusia lasă moarte peste tot

“O groapă comună de oameni a fost găsită în Izium, în regiunea Harkov. Procedurile necesare au fost deja demarate acolo. Mai multe informații – informații clare, verificate – ar trebui să fie disponibile mâine. Mâine vor fi prezenți la Izium jurnaliști ucraineni și internaționali. Vrem ca lumea să știe ce se întâmplă cu adevărat și la ce a dus ocupația rusă. Bucea, Mariupol, acum, din păcate, Izium… Rusia lasă moarte peste tot. Și ar trebui să fie trași la răspundere pentru asta. Lumea ar trebui să considere Rusia cu adevărat responsabilă pentru acest război. Vom face totul pentru a realiza acest lucru”, a declarat șeful statului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Acolo ar trebui dusi toti cei care glorifica “cultura” rusa si isi doresc renasterea CCCP. Sa vada ce inteleg rusii prin “eliberare” si “fericire”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *