Război

Pușcașii marini ruși care avansează pe Ugledar spun că au pierdut 300 de oameni în câteva zile și se plâng pe conducere

Alexander Sladkov, corespondent militar pentru VGTRK, a declarat pe canalul său Telegram că Brigada 155 de pușcași marini de gardă separată a Flotei rusești din Pacific se află într-o situație disperată în apropiere de Pavlovka, în zona Ugledar. Potrivit acestuia, soldații au trimis o scrisoare lui Oleg Kojemiako, guvernatorul regiunii Primorsk, unde este staționată brigada, în care se plângeau de comandament și îi cereau să trimită o comisie pentru a opri un atac prost planificat și nepregătit asupra pozițiilor Armatei Ucrainei.

Canalul de telegrame GREY ZONE, asociat cu PMC Wagner, publică textul integral al scrisorii. Printre altele, se spune că Brigada 155 a pierdut 300 de oameni uciși, răniți și dispăruți în patru zile de ofensivă, precum și 50% din echipament. În text, pușcașii marini îl acuză pe generalul-locotenent Rustam Muradov, comandantul Districtului Militar de Est și al grupării de trupe Vostok din Ucraina, că nu a reușit să planifice operațiunea și că a încercat să ascundă cifrele reale ale pierderilor și cer trimiterea unei comisii independente de Ministerul Apărării.

Scrisoare completă de la oamenii din Brigada 155 a Infanteriei Marine a Flotei ruse din Pacific către guvernatorul din Primorsky Krai:

  • “Dragă Oleg Nikolaevici. Infanteriștii marini din Brigada 155 de pușcași marini vă scriu.
    Încă o dată am fost aruncați într-un asalt de neînțeles de către generalul Muradov și fratele său de arme Ahmedov, pentru ca Muradov să câștige bonusuri în fața lui Gerasimov, iar Ahmedov să fie promis ca erou al Rusiei. Ca urmare, noi și pușcașii marini din Kamchatka avansăm spre Pavlovka. Ca urmare a ofensivei “atent” planificate de “marii comandanți”, am pierdut aproximativ 300 de oameni uciși, răniți și dispăruți în 4 zile, 50 la sută din echipament. Aceasta este doar brigada noastră. Comandanții districtuali împreună cu Ahmedov ascund acest lucru și iau cifrele oficiale ale victimelor de teama responsabilității. Cum intenționau ei să captureze o așezare sărind peste plantațiile în care inamicul îi distruge acum pe oamenii noștri pe drumul de evacuare a răniților și de livrare a munițiilor. În plus, Pavlovka este sub Ugledar, de unde ne bat.
  • Oleg Nikolaevici, popor din Primorie! Până când astfel de mediocrități precum Muradov și Ahmedov vor planifica operațiuni militare de dragul rapoartelor și premiilor lor, cu prețul atâtor vieți. Nu le pasă de nimic doar pentru a se da mari. Ei numesc oamenii carne.
  • Cerem ca liderul suprem să trimită o comisie independentă, nu de la Ministerul Apărării, unde Mudoa se află sub aripa lui Gerasimov. Acestea ar trebui să fie întrebate despre scopul, furnizarea de astfel de acțiuni și rezultatele nevăzute.
    Cât timp mai poate fi tolerat acest lucru!”.

Același text, deși cu doar prima literă a numelor ofițerilor de rang înalt menționați de autorii apelului, a fost făcut public de jurnalista Anastasia Kașevarova de la Channel One.

Forțele rusești au lansat o ofensivă împotriva Ugledar prin Pavlovka și Novomihailovka de la începutul lunii noiembrie, pentru a încercui orașul din ambele părți și a forța forțele ucrainene să se retragă spre noi linii defensive.

Aleksandr Hodakovski, comandantul batalionului Vostok al Republicii Populare Donețk, raportează că atacatorii au fost prinși într-un “sac de foc” de către Armatei Ucrainei și că operațiunea în sine a fost “prematură”.

Jurnalistul ucrainean Denis Kazanski publică imagini filmate cu drona care ar arăta militari ruși uciși în atacurile de la Pavlovka.

Rustam Muradov a devenit al doilea comandant militar rus care se confruntă cu critici publice în timpul războiului din Ucraina. Anterior, în urma unor acuzații de incompetență din partea liderului cecen Ramzan Kadîrov și a mai multor publicații în mass-media, generalul-colonel Aleksandr Lapin, comandantul grupului de forțe de la Centru, a fost destituit din funcție.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *