Actualitate

R. Moldova va rămâne aliată fasciștii ruși în cadrul CSI, anunță Vladimir Bolea, ministrul Agriculturii din Chișinău

Ieșirea R. Moldova din Comunitatea Statelor Independente ar reprezenta o problemă în plus pentru Chișinău, consideră ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea. În cadrul unei emisiuni televizate, acesta a declarat că 69% din exporturile de mere ale R. Moldova ajung pe piața statelor CSI, în special în Kazahstan, Belarus și Rusia.

”Avem o situație precară cu lipsă de căi de comunicare urmare a războiului din Ucraina și ar fi o problemă în plus pentru Moldova să renunțe la CSI. Ba mai mult, nu este un impediment pentru Chișinău să-și onoreze obligațiunile de țară candidat la UE, dar și implementarea Acordului de Asociere. Acest lucru l-a confirmat și ambasadorul UE în țara noastră” a notat Bolea.

Potrivit lui, Chișinăul nu are intenția să părăsească CSI și că această decizie trebuie să aparțină cetățenilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Uăi Bolea uăi ia explicî matali câti stati din UE sunt membri ai csi bre??? Hai câ nu-i greu uăi. Șî cu plua-n cur șî cu sufletu-n rai. Așa-i cî cel mai diștept jițel di pi pământ îi maldavanul??? O să intrați voi în UE când csi se va transforma în armata salvării!!!

    1. Oare cace;ti zi;i daci se vor ]nv[‘a a vorbi politicos ?? Atunnci ce propui trolule ?? S[ pierzi o pia'[ at\t de mare ar fi mare p[cat ;i gre;al[,consider eu…

      1. Băi homo sovieticus nu îți atribui nickname din istoria poporului pe care îl chinuiți și asupriți de aproape 200 de ani. Tu ești un lobotomizat ce nu înțelege (mai) nimic din ceea ce se întâmplă, nu înțelegi nici măcar care sunt tastele pentru limba română. Pașol na turbinca sovieticov!!!

  2. Da neati zai..t voi cu merele voastre. Taeati naheri toti copacii de mere si saditi nucari. In Europa nucele sunt foarte apreciate. Si lasati voi odata si odata cu acest csi putred.

  3. Asta e un ministru dintr-un asazis guvern proeuropean. Probabil ca asa a inteles Bolea proeuropeismul. Cu bani de la UE si vanzare de produse subventionate in CSI pe banii contribuabililor europeni. Se pare ca razboiul asta a prostit multi oameni.

  4. Romania poate absorbi intreaga productie de mere a Republicii Moldova. Doar prin programul Lapte-corn – mar, cei aproximativ 3 milioane de prescolari si scolari din Romania trebuie aprovizionati cu mere de doua ori pe saptama pe intreaga perioada a desfasurarii cursurilor, adica timp de 35 de saptamani pe an. Asta pe langa piata interna libera. Acum se importa mere din Polonia care se ragasesc in toate magazinele, productia interna fiind insuficienta.

  5. Dar ce, ca sa parasescs CSI este decizia cetatenilor acum ? Cand a intrat in CSI i-a intrebat cineva pe aceeasi cetateni ? Cat de excroci …..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *