Politică

Klaus Iohannis cataloghează drept un succes anul în care România a ratat aderarea la spațiul Schengen

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit cu ambasadorii români și a spus că anul 2022 a fost un an cu succese diplomatice, asta în contextul în care țara noastră a ratat principaul obiectiv de politică externă, integrarea în spațiul Schengen.

Klaus Iohannis a explicat ”că succesul din 2022 privind MCV trebuie completat anul acesta cu binemeritata aderare la Schengen, subliniind că România şi cetăţenii săi merită să fie în Schengen”.

”Anul 2022 a fost un an al transformărilor profunde, un an care a testat capacitatea noastră de reacție și reziliență. După invazia Rusiei în Ucraina, Europa și lumea nu mai sunt la fel. Întregul sistem global a fost dezechilibrat prin crize suprapuse. Anul 2022 a fost și unul al curajului, al solidarității de acțiune împotriva Rusiei.

Valorile noastre democratice au fost atacate direct și am reacționat ca atare. A fost un an edificator pentru identitatea noastră ca țară pe plan extern. România a reacționat exemplar printr-un răspuns exponențial împotriva agresiunii Rusiei.

România și cetățenii săi au impresionat o lume întreagă prin empatia și solidaritatea cu cetățenii ucraineni. România a favorizat tranzitul de cereale ucrainene, pentru a evita o criză alimentară la nivel global.

Acțiunile și inițiativele diplomatice ale României au fost ferme în tragerea la răspundere a Rusiei”, a spus Klaus Iohannis.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *