Ultima oră

Washingtonul pregăteşte sancţiuni împotriva politicienilor din Ucraina

Surse din cadrul Congresului american au declarat pentru agenţia Reuters că au discutat eventuale sancţiuni cu reprezentanţi ai Casei Albe. Potrivit acestora, astfel de măsuri ar putea fi aplicate în cazul în care va exista o nouă escaladare a violenţelor din ţară.

Statele Unite susţin integrarea europeană a Ucrainei şi şi-au exprimat sprijinul pentru opoziţia ucraineană. Astfel, vicepreşedintele american Joe Biden le-a cerut autorităţilor ucrainene să-şi retragă forţele de ordine din centrul Kievului şi să nu decreteze stare de urgenţă în ţară, ameninţând Kievul cu sancţiuni.

Anterior, Departamentul de Stat al SUA a anulat vizele oficialilor ucraineni responsabili pentru dispersarea violentă a manifestanţilor în noiembrie-decembrie 2013.

Viktor Ianukovici admite unele "erori"

Preşedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, recunoaşte că autorităţile au comis "erori", dar acuză opoziţia de tensionarea situaţiei din cauza "ambiţiilor politice" ale unor politicieni, conform unui comunicat oficial al Preşedinţiei.

"Ţin cont de erorile făcute de autorităţi", a spus Ianukovici.

Ucraina se confruntă cu o criză politică fără precedent după ce Administraţia Viktor Ianukovici a refuzat, în noiembrie, semnarea unui acord de asociere cu Uniunea Europeană, preferând apropierea de Rusia. Protestele s-a intensificat de aproximativ două săptămâni, în contextul adoptării unor legi care permiteau dispersarea brutală a manifestaţiilor. Legile controversate au fost abrogate marţi.

Sursa: zdi.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *